Top- viitosta tyrkkää...

Hellurei!
Sain My Sweet Home-blogin Sarilta tällaisen hauskan haasteen...
Enpä olekaan aikoihin vastannukkaan mihinkään.

Tässähän on nyt hyvin aikaa, ku olen saikulla tämän päivän. Kummallista päänsärky-palelu-niskajumi-oiretta on. Muillakin on ilmennyt samaa... ärsyttävä tauti joka tapauksessa, kun ei ole oikein kunnolla sairas, mutta on kuitenkin. :(

Mutta nyt haasteeseen...

1. Haastaja kertoo sinulle 5 aihetta.
2.Haastetun pitää kertoa Top5 listansa jokaiseen aiheeseen.
3.Haastetun on keksittävä 5 uutta aihetta.
4. Haaste on annettava 5 eri blogille.

Minä sain seuraavat aiheet:
-Oma terveys
-Kesä
-Unelma
-Ikävä
-Rakkaus

                                                 OMA TERVEYS


Minulle terveydessä 5 tärkeintä asiaa ovat 
-Mieli ja sen terveys -> itse hoidan tätä asiaa puhumalla, kirjoittamalla tätä blogia, näkemällä ystäviä, kääntymällä joskus heidän puolensa, nauttimalla elämän pienistä asioista kuten saunomisesta.
Kohtaamalla myös vaikeita asioita ja pääsemällä niistä yli yllä mainituilla asioilla.

-Liikunta -> Jos mieli ei ole kunnossa, en jaksa liikkua. Jos en liiku, mieli menee matalaksi. Ne kulkevat käsi kädessä. Kun liikun, voin paremmin kaikin puolin, itsetunto kohenee, voin haastaa itseäni ja nukun paremmin. Voin myös kokeilla uusia lajeja.

-Migreeni -> jota sairastan, tuottaa minulle välillä päänvaivaa. Vaikka minulla on siihen lääkitys, ei se aina ole kohdallaan... :D Kohtaan tämän päänvaivan lähestulkoon kerran kuussa, joskus harvemmin, joskus useammin. Yritän välttää kaikkea mikä sitä aiheuttaa. Nykyään unen puutos ja epäsäännölliset työajat ovat aiheuttaneet sitä.. vähän mietin miten jatkossa menee...

Sydän -> jotta en saisi ylimääräisiä kierroksia, yritän olla kiihyttelemättä, mikä on toistaiseksi onnistunut melko hyvin. Verenpaineeni ruukaa myös kohota, jos en piä siitä ite huolta.

Terveys yleisesti -> yritän hoitaa itseäni mahdollisimman hyvin ja jo tulleita vaurioita mukana kantaen ja lisävahinkoja ehkäisten niin kauan kuin pystyn. :)
Olen myös opetellut sanomaan EI ja osaan olla jo ISO TYTTÖ! :)


KESÄ


Kesä on minusta paras vuodenaika!

Maisemat -> kesällä luonto on kauneimmillaan, tuoksut, äänet, KAIKKI! Rakastan istua autossa tai polkea pyörällä ja katsella maisemia. 

Lämpö -> Ihaninta on, kun ei tarvitse laittaa monia vaatekerroksia. Auringon valo ja lämpö hivelevät ihoa ja mieltä. Callen kanssa ollaan oikein kesän nautiskelijoita. Ei niinkään auringossa, enempikin varjossa. Rakastan olla iltaisin myöhään ulkona, kun on valoisaa.

Vieraat -> Kesällä kyläillään enemmän ja sukuloidaan. Kesällä on yleensä enemmän erilaisia juhlia ja näkee sellaisia ihmisiä, joita ei ole tavannut pitkiin aikoihin. Yllätysvieraat ovat myös mukavia!

Pyöräily -> Olen aina tykännyt pyöräillä. Pyörällä pitkätkin matkat taittuvat nopeasti, maisemat vaihtuvat, vastaan tulee tuttuja. Voit poiketa vaikka kaupassa tai vain ajella! Jospa ensi kesänä saisin toteutettua pitkällisen haaveeni polkaista naapurikuntaan!

Piha -> Ensi kesältä toivon paljon! Toivon, että pihaprojektimme etenee maakasoista ja heinistä. Toivon, että terassit valmistuvat lopullisesti. Toivon, että meillä on kaksi sisäänkäyntiä, joita käytetään... ja ehkä myös autotallin rakennustyömaa...


UNELMA (tää on helppo!)


Minulla on unelma, unelmia, unelmista, unelmiin!

Unelmoin, että minulla olisi joskus:

Oma pieni putiikki, missä olisi lämmin tunnelma ja kauniita tavaroita. Putiikki olisi tosiaan melko pieni, se olisi vähän kuin entisvanhainen kyläkauppa (ilman lattialle topsivia ukkoja.)
Sellaisesta olen haaveillut... pitkään!
Se voisi olla vähän kuin kausimyyntiä tai ehkä joka päiväistäkin, jos rahaa tulisi. Kurja, kun raha sekoittaa aina kaiken...

Verstas, missä saisin nikkaroida, maalata, tuunata ja tuusata ihan itekseni omien ihanuuksien kanssa.

Ulkokeittiö, missä häärisin kesäisin ja joskus talvisinkin. Kesäkeittiö olisi valkoinen, siellä olisi valkoisia ja mustia esineitä, ripaus rosoista romantiikkaa (ei ruusuja), siellä minä pyörisin patojen ja kattiloiden kanssa. Keittelisin kahvia hellalla vieraille, kestitsisin, taittelisin servettejä... kauniita kahvikuppeja, auringonpaiste, hymyjä...ah! Haluatteko kuulla lisää? :)

Valmis pihapiiri, ehkä vähän maalaistalon pihapiirin näköinen. Uniikki, meidän näköinen, puuliiteri, ulkosauna, ulkokeittiö, kiikku, kukkia (ei valtavia kukkapenkkejä), kodikas, tilaa myös autoille, taloon sopiva autotalli... ja se verstas... 

Työ, jossa viihtyisin. Minkä tekemisestä nauttisin, mikä ei tuntuisi raadannalta. Ei siltä, että minun TÄYTYY lähteä, että saan rahaa... Missä voisin olla oma itseni. Missä voisin auttaa toisia, hoitaen -huolehtien, keinoja on monia... Jos Unelma-Ammattia kysyttäisiin, ehkä se olisi joku Putiikin pitäjä.
 Unelmoin siitä, että voin mennä aamulla putiikkiin, napsauttaa valot, nähdä kaiken kauneuden, keittää kahvit, kuunnella kun kahvi ropisee... avata ovet ihmisille, hymyillä, olla ystävällinen, kuunnella, auttaa murheissa, miettiä yhdessä ratkaisuja... saada toiselle hyvä mieli. Tarjota toiselle lämpöinen kahvikuppi, pyytää häntä istumaan putiikin pieneen vieraspöytään, missä on kauniit jalat. (Mieheni nauraisi tälle kohdalle.. :D) Siinä me yhdessä katsottaisiin kauneutta, mietittäisiin maailmaa ja ihmeteltäisiin- unohtaen hetkeksi kaikki murheet, mitkä oven ulkopuolella odottavat.

Eikö kuulostaisi ihanalta? Ja pliis, nyt kaikki oikeesti kauppiaat ja muut, älkää latistako mun unelmaa. Tuohon unelmaan ei kuulu raha, ei talousasiat, ei nykybyrokratia...

Yritin etsiä teille sellaista tunnelmakuvaa, mutta sadoistakaan kuvista sellaista ei löytynyt...IKÄVÄ


Ikävää on monenlaista. 
Joskus ikävöin aikaa, joskus jotain ihmistä. 
Joskus jotain tunnetilaa.

Tällä hetkellä ikävöin miestäni, joka on reissussa. Sitä kun on pitkään yhdessä (20v) niin tulee sellainen kaipuu, kun toinen ei ole läsnä. Vaikka hän siinä olisikin, eikä kummempaa tehtäisikään... kaipuu on silti.

Välillä ikävöin myös poisnukkuneita omaisia, läheisiä, ystäviä. 
Jokaisen kanssa on joku muisto jaettavana.

Joskus taas ikävöin jotain aikaa, vaikka sellaistakin missä en ole koskaan ollutkaan.
Joskus ikävöin aikaa, mistä on jäänyt hyvät muistot. 
Lämpiminä ajatuksina minulle nousee tunneajatus ajasta, jolloin olin lapsi- en vielä koulussa. Muistan, kun kävelimme käsikädessä toisen mummumme kanssa. Mummulla on pieni maitotonkka, haimme maitoa naapurin tankista. En muista navetalla käyntiä, en muuta kävelyä, vain pienen pätkän kävelyhetkestä.

Toisena muistona hyvästä ajasta tulee mieleen toisen mummoni kanssa. Hänellä oli kiikku keskellä tuvan lattiaa, selkä ovelle päin. Olin ehkä 5-vuotias. Istuin mummun sylissä ja söin mansikkavanukasta tai vaahtoa, mitähän se oli silloin nimeltään? Joskus taisi olla Fanny. 
Se oli suurinta herkkuani. Mummun leipäkomerossa tuoksui myös jännälle.

Kuvan laitoin siksi, kun muistan lämmöllä tämän mummun navetan, kanoja en muista- mutta lehmät kyllä. :)

Ikävöin joskus myös tulevaa aikaa, vaikka en tiedä vielä mitä tapahtuu... joskus toivoisin jonkun asian menneen toisin... ehkä se on sellaista ikävää. Suurimpana tulevaisuuden asiana on ehkä, että olisin toivonut, että minulla olisi jokin sellainen ammatti nyt, mistä tulisi hyvä mieli, mistä saisin iloa, missä jaksaisin ja kehittyisin... Joskus asioiden pohtiminen on vaikeaa ja on vain pakko tehdä päätöksiä, vaikka ne eivät aina niin mieluisia olekaan. Joskus toivoisi, että asiat menisivät helpommin. 

Ja ehkä minulla on myös joku kaipuu jostain mitä ei vielä olekaan. Kaipaan aina jotain, haaveilen, mietin... ehkä kaikki asiat järjestyvät parhain päin.


RAKKAUS


Minähän rakastan kaikkea kaunista. Olipa kysymyksessä sitten esine, ihminen, vaate, asia, sää...

Eniten tietenkin rakastan omaa perhettäni (Callea ja miestäni, vanhempiani, sisaruksiani ja heidän lapsiaan...)

Toiseksi rakastan kotiamme, vaikka muokkaankin sitä yhtenään. Siksi se onkin ihana, koska sallii sen. Ei koskaan kiukuttele siitä, vaan on tyytyväinen siihen millainen milloinkin on...

Kolmanneksi rakastan niitä kauniita asioita, joita luettelin. Rakastan hankkia jonkun iloa tuottavan asian, esineen, ruoan, kukkia, hyvän tuoksun...

Neljänneksi rakastan luontoa. Suomen luonto on niin moninainen kaikkine väreineen ja muutoksineen.

Ja lopuksi, suuri rakkauteni: ELÄMÄ!
Niin ihmeellistä kuin se välillä onkin, rakastan silti ihan joka ikistä päivää. Ilman kaikkia näitä päiviä, en minäkään olisi tällainen kuin olen!Ja sitten heitän haasteen eteenpäin!

Olkaahan kuulolla:
Teille annan aiheet seuraavat aiheet:

1. Hullut unelmani (mahdottomiako?)

2. Parhaimmat kirppislöytöni

3. Toteutuneet suurimmat haaveeni

4. Oman elämän vaikeimmat haasteet

5. Mitä voisin tehdä noille haasteille?


ONNEA MATKAAN!

-Anne-
Kommentit

 1. Mukavia tunnustuksia. Mä löysin niistä montakin yhtäläisyyttä, mutta unelmissa vertas menee kyllä mulla ihan ykköseksi. :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, kun jaksoit vastailla, kivaa oli lueskella noita, hyvin olit vastaillut :)
  Koetahan paranntua :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus. :) Toi unelmatyö kuulosti ihanalle. ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit