Villa Emman historiaa

 Villa Emman tontilta löytyy toinenkin talo, minkä viimeisimpään asujaan meidänkin kotimme historia perustuu - Emmaan.

Emma oli mieheni suvun naisia, persoonallinen, paljon elämää nähnyt. Kiertänyt turuilla ja toreilla, ollut joskus vaarallisissakin paikoissa, palaten kuitenkin lopulta kotiin.

Emma oli aikaansa edellä. Täällä maalla ei joka talossa oltu nähty ihania hajuvesiä, hienoja kiiltonahkakenkiä eikä kauniita asuja. Eikä jokaisen velipoikakaan ollut lähtenyt Amerikkaan asti elämää katsomaan.

Aina oli kuitenkin lopulta palattu kotiin. Mieli täynnä monenlaisia muistoja.
Muistot toivat joskus mukanaan pelkoja, mutta niistäkin selvittiin.

Itse en ole koskaan näitä suvun vanhimpia ehtinyt tapaamaan, mutta historiassa he elävät aina meidän muistoissa.


 Ilman Emman, Aaten eikä monen muun tarinaa ei olisi meilläkään muisteltavaa.

Ylitalon tuvassa on pidetty myös koulua ymmärtääkseni 50-60 luvun taitteessa, mutta mistään historian kirjoista en sitä tietoa löytänyt. Sen aikaisilta oppilaita olen asian kuullut. Ilmeisesti alakoulun alimmat luokat ovat olleet tässä rakennuksessa ja muut luokat tien toisella puolen silloisessa varsinaisessa koulurakennuksessa.
Sittemmin sekin rakennus on muutettu asuinkäyttöön.

 Ihanan historiallisen kuvan löysin täältä varsinaisen koulun luokasta otettuna.
Tuttujakin taitaa löytyä porukasta.


Meidän ajatuksemme on kunnioittaa tämän paikan historiaa; sen toista sataa vuotta vanhoja kuusia, vanhoja esineitä, pihapiiriä sekä henkilöitä muistoissamme- muuttamatta kuitenkaan kotiamme museoksi. Emma ja muut ovat osana arkeamme esineiden, valokuvien ja tapojemme mukana.

Emman historia on tuonut mukanaan hieman mystiikkaa, salaperäisyyttä ja mielenkiintoisia tarinoita. Sen jännittävässä maailmassa elämme ja yritämme hankkia lisätietoa, mitä kaikkea historiassa on tapahtunut, missä ihmiset ovat eläneet ja vaikuttaneet. Heidän tarinansa vaikuttavat meihin vielä nykypäivänäkin.Monet muistavat Emman pyöreistä punaisista poskistaan, ylikorostuneesta meikkauksesta ja räiskyvästä luonteesta. Jotkut ihmiset ovat kertoneet jopa vähän pelänneensäkin lapsena tätä voimakastahtoista naista. Minun muistossani Emma on nähnyt maailmaa, hänelle on tapahtunut isoja asioita. Asioita, jotka ovat vaikuttaneet yhteen ja toiseen. Asiat, jotka ovat järkyttäneet mieltä ja luonne on tullut ulos voimakkaana ja räiskyvänä. Miten eri tavalla nykyään asioihin suhtauduttaisiin ja miten erilainen historia Emmallakin nykymaailmassa olisi. Historia, jota kukaan ei muistaisi.


Emman veli Aate lähti nuorena miehenä Amerikkaan. Selvitykset ovat vielä kesken, mitä Aate on siellä tehnyt, missä oleskellut. Mistä kertoo tämä alla oleva valokuva? Selvitykset ovat vieneet Virginiaan ja Louhi Orkesteriin. Millainen historia olisi, jos tämä komea mies olisi jäänyt Amerikkaan? Sen voimme vain kuvitella.


Jos sinulla on tietoa Emmasta, Aatesta tai muuten vaan Ylitalon historiasta, kerro se meillekin.

 tai kommentoimalla tähän postaukseen.
Tästä löydät ohjeet, kuinka se onnistuu!Kuinka kommentoin juttuihin?

-Mene jutun kommenttilaatikkoon.
-Kirjoita asiasi laatikkoon ja muista laittaa NIMESI tai NIMIMERKKISI ja sähköpostiosoitteesi.
- Valitse "kommentti nimellä" kohdasta NIMETÖN
- JULKAISE


Kommentit

Suositut tekstit