Kierrätysideoita lukijoilta

Järjestin blogissa kirja-arpajaiset ja teeman mukaisesti mukaan pääsi, kun kertoi oman kierrätysideansa sisälle tai ulos. Alla lukijoiden ideoita, poimi omasi talteen! :)

-Kierrätän vanhat villapaidat tyynynpäällisinä.
-Verhot voi käyttää pöytäliinoina tai toisinpäin.
-Näin syksyn aikaan kierrätysideana tuli ensimmäisenä mieleen kaikki lasipurkit, joita tulee punajuurista ja suolakurkuista ja milloin mistäkin, että niistä kun puhdistaa etiketit pois, niin niissä on mukava poltella sitten kynttilöitä. Mukava laittaa vaikka portaille, jos on paljon isoja purkkeja.

-Löysin jostain ulkomaisesta kierrätysblogista upean rahin, joka oli tehty kieputtamalla nyöriä autonrenkaan ympäri.

- Hautausmaan roskiksesta löytyy aina lähes uusia saviruukkuja, joita olen tuonut kotiin ja maalaillut sekä päällystänyt posliinipalasilla mm. kynätelineiksi ym.

-Puhkikuluneista saapassukista otin varret talteen ja venytin niitä tavallisen kukkapurkin päälle ulkokäyttöön (tosin terassin suojissa). Purkeissa kanervia ja havuja. Kiva talvivaate kukkapurkeille.

-Tuunailen esim. kaikki mahdolliset säilykerasiat yms. niissä voi säilyttää sitten pikkutavaraa.
-Maitotölkeistä joululahjoja: kuorrutetaan paperilla ja täytetään itse tehdyillä jutuilla.

-Olen tuunaillut esim. vanhat kaapin lasiovet tauluiksi. Vanhoja puulaatikoita olen hyödyntänyt hyllyinä.

-Ulos voi kierrätellä kukka-astioiksi vaikka vanhoja maalipurkkeja tms. roinaa. Sisälle voi kierrättää toisen vanhaa. Poimin esim. kierrätyspisteestä vanhan rottinkijakkaran. Mieheni maalasi sen ja nyt minulla on kaunis, valkoinen rottinkinen kukkapöytä.

-Heinäseipäistä saa sisustustikkaat. Vanhoista ikkunoihin tai pokiin voi ripustella vaikka joulukortit tai tehdä vaikka kasvilavojen kansia.
-Pesin kasmirvillaisen neuletakin vahingossa liian kuumassa ja se kutistui ja huopui sopivasti, joten tein hihoista säärystimet ja etukappaleista lapaset.

-Vanhasta takista saa kivan kassin. (kamarinnurkasa.blogspot.fi)
- Tein parvekkeen sohvalle kasan tyynyjä vanhoista farkunlahkeista; mukavan rouhean näköistä.

-Kierrätysideani: vanhasta kaitaliinasta saa nopeasti ommeltua verhokapan, tai vaikka toistepäin.
-Rakastan vanhoja huonekaluja ja niitä löytyy kotoamme... mitkä saat ja mitkä itse vanhana ostettu... tykkään myös vanhoista astioista. Ulkonakin on kirpparilta ostetut puiset lepotuolit ja vanhoja työkaluja.

Aivan mahtavia ideoita kaikilla! Kiitos niistä!
Lisäänpä tähän loppuun vielä omani:
-Vanhoja lasipulloja voi käyttää "kukkapulloina." Laittaa vain reilusti vettä, kukat sinne juurtumaan ja näin, sinun ei tarvitse aina huolehtia kastelusta. ;)Huom! Kurkatkaa tuo aikaisempikin postaus! ;)


Tavaroita kierrättäen;
-Anne-Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit