Maalaiset kaupungeissa

Heipodei ja Tere Tere!

Terveisiä mualimalta!

Minulla on ollut tarve pitää taukoa/etäisyyttä, mitä se sitten lieneekin blogista, kaikesta ja kaikista. 
Ehkä tämä kaikki on ollut tarpeen ja olemme tehneet nyt kerrankin sellaisia asioita mistä itse nautimme ja mitä itse haluamme tehdä. Tiedättekö, olemme olleet lähes tulkoon toista viikkoa vaille 20 vuotta yhdessä ja TÄMÄ LOMA oli meidän yhteisessä elämässä ENSIMMÄINEN kun lähdimme reissuun ilman huolta toisten pärjäämisestä, ilman aikataulua, ilman määränpäätä...

Kaikki eivät asiaa välttämättä ymmärrä, miten tärkeää on olla IHAN VAIN KAHDESTAAN vaikka kuinka asuukin kahdestaan toisen kanssa. Arjen hulina ja eletty sidonnainen elämä on jättänyt meihin jälkensä ja nyt "joudumme" tai saamme miten sen haluaa ymmärtää, opettelemaan kahdestaan olon ihan alusta.
Usein olemme luulleet, että emme osaisi olla kahdestaan. Että, tarvitsemme aina jonkun tai jotkut mukaan... mukavia reissujahan nekin on olleet. Mutta, kyllä minun täytyy sanoa- että tällaisella reissulla en ole ollut vielä koskaan! Opin huomaamaan miten hieno mies, kumppani ja ystävä minulla on. Miten paljon meissä onkin yhteistä ja miten nautimme toistemme seurasta. Ilman, että tarvitsee mennä kenenkään aikataulun mukaan, nauttia vaan ja yksinkertaisesti vain OLLA.

Yhteiselon ei tarvitse olla koko ajan imelätä, vaan sellaista että pystyy olemaan toisen kanssa myös arjessa- sellaisena kuin on. 

Ihana, että juuri minua on onnistanut tässä elämässä ja olen löytänyt vierelleni sellaisen kumppanin, jonka kanssa jaksan olla- myös arjessa.

Reissun aikana mun suupieliä nyki monta kertaa, kun mietin mitä teille kerron... Siitäpä seuraavassa lisää:

Aloitimme lomailun kotoa viime perjantaina. Saunoen, hyvin syöden ja ihan vaan ollen... Netissä surffattiin ympäri maalimmaa ja mietittiin, mihin lähettäisiin... Mennäänkö laivalla, autolla, junalla vai lentämällä? Vaihtoehtoja oli monia... Tuli sunnuntai ja tuumailut jatkuivat... ilman hermostumisia (niinkuin minä olen aikaisemmin tehnyt) siitä mihin mennään ja milloin... päivä kääntyi iltaan ja päätettiinkin lähteä vasta maanantaina.

Maanantai ehti puoleenpäivään, vietin Calle pakaasien kanssa mummulle ja papalle ja lähdettiin ajamaan kohti Jyväskylää. Määränpäähän ei ollut meillä edelleenkään vielä tiedossa. Onneksi on netti, mistä voi varata majoituksia vaikka tienpäällä... 
Majoituspaikaksi löytyi Cumulus Lahti.
Illan ja nälän kruunasi Mamma Maria.
Aitoa italialaista tunnelmaa...

Illan tunteina mietimme, mihin tiistai meidät veisi...Löysimme itsemme seuraavana päivänä laivalta notkuvien herkkupöytien ääreltä... Tässä yksi annokseni... 
Oli muuten aivan erilaista olla laivalla päivällä, ilman älämölöä, humalaisia tai muuten vaan sitä kovaa vauhtia. Buffeessakin oli tilaa, mihinkään ei tarvinnut jonottaa eikä kukaan nykinyt mihinkään suuntaan...


Mennessä mää matkustin Jack Nicholsonin kaksoisolennon kans... Hääki varmaan mietti, että mistä elokuvasta mää oon tuttu... Tosin se mies siellä laivalla oli pitempi, nuorempi ja oli se kyllä minusta komiampikin kuin tää oikee Jacki, mutta se oli kyllä heti niin maalimanmiehen olonen, etten mää ois kyllä kauan sen kelekassa pysyny... ja sitä paitsi, mullahan oli jo ommaa seuraa... mutta, kerroinpahan vaan.Tallinnasta löytyi superedullinen hotelli Cityhotel Portus. Olemme olleet kyseisessä hotellissa aikaisemminkin ja tällä kertaa emme tarvinneet "kuin yösijan" joten 46e yhdestä yöstä oli oikein sopiva hinta. :)
Hotelli on juuri sopiva tällaiseen tarkoitukseen, luksusta kaipaavan kannattaa valita jokin toinen paikka. Menimme autolla yli ja näin ollen pystyimme ajelemaan ympäri Tallinnaa ja näkemään vähän muutakin kuin satamaa ja ydinkeskustaa.
Tältä "saitsiikingiltä" minulla ei ole kuvia. Oli niin silmät ymmyrkäisenä, että en hoksannut edes ottaa.Iltapäivällä jalkauduimme Tallinnan keskustaan ja Vanhan Kaupungin alue on aina yhtä mukava ja kiintoisa. Tosin, edelleenkin tulin siihen tulokseen, että minun on turha lähteä hienostelemaan tuonne Tallinnan toreille... Tallinnan naisetkin olivat hoksanneet, miten mukava on käyttää tennareita tai muita matalempia kenkiä, millä mukulakivikaduilla käveleminen käy paljon sujuvammin. Kokeneemmat kopsuttelijat pysyivät vauhdissa kunnon piikkareilla... Että, ensi kerralla laitan matalammat kengät jalkaan...Mutta, arvaattekos mistä tämä kuva on? :)
No, tietenniin Vermosta!

Pahoittelen huonoa kuvakulmaa. Kuvassa näkyy nyt enemmän innokkaita ravimiehiä kuin hevosia, mutta näettehän tuon pöllyävän menon tuossa kuvan keskellä... siellä ne kopottajat menee... maalisuoralla.

Mieheni on innostunut raveista jokin aika sitten ja on jo huomattavasti kokeneempi kuin minä näissä kilpailuissa. Minullahan oli tietenkin myös oma taplitsa nenän alla ja teinpä muutaman pelinkin rahankiilto silmissä... tottakai. 
Viereisessä pöydässä istui nuori tyttö, joka kertoi käyneensä raveissa useammankin kerran- mutta silti hänenkään päähän ei ollut jäänyt kaikki mitä siellä kilpailuissa olisi hyvä huomioida. Arvaatkaapa kerroinko mää, etten määkään oo kuunaan käynynnä täällä ja ihan oon amatööri- mutta onneks mulla oli sen verran pirut mielessä, että osasin olla kerrankin hiljaa ja jo vähän raveja seuranneena tiesin jo jotain ja olinhan mää toki tosi polleena, kun hää varmaan luuli, että ollaan ihan oikeita ravi-immeisiä!! :DD

Mutta, sitten tullee kyllä illan hauskin juttu!
Mehän olimma siellä oikein ravintelitasolla ja tottamaar siellä osataan ottaa rahat pois ravimiehiltä. Mieheni kulautti reilun lasillisen olutta lähes 20e hintaan ja minä yritin katsoa listalta löytyisikö ihan tavan kahvia, kun vähän paleli, vaikka sisätiloissa oltiinkin... 
No, ajattelin kerrankin vähän hienostella ja tilasin (ensin sanaa muutaman kerran harjoiteltuani) espresson.


Ja tässä se on!  Tuumaakaan en ole kupista juonut ja siellähän se kahavi odottaa pohjalla juojaansa, peräti juurikin puolen desin verran!!
No, enhän minä oo ikkään moista kahavia juonutkaan ja yritin miettiä niistä vaihtoehdoista mitä otan (Latte, Cappuccino...) tämä oli edullisin ja kyllä kuulkaa maistelin joka tipan tarkkaan! Ja anteeksi nyt vaan kaikki hyvien kahvien maistelijat ja juojat, mutta jos en ois maksanut tästä niinkin montaa euroa, ois kahvi saanut jäädä kupin pohjalle... Lukuisten sokerilisäysten jälkeen saatoin kulauttaa tämän kahvin kurkkuuni. :DD
Mitä opimme taas tästä? Ota ensin asioista selvää tai mene avoimin mielin ja ota vastaan se mitä eteen tulee ja ole rohkea!

Nyt tiedän, miltä Espresso maistuu. :)

No, rahhaa ei tullunna kummallekaan, mutta raveista jäi ihan huikee mieli ja suuri kiitos Sirpalle lipuista! Sinne mennään ehdottomasti vielä uudestaan.
Päivä kääntyi taas iltaan ja majoituspaikaksemme olimme löytäneet Rantasipi Airport Vantaan. Todella kiva paikka ja tätä voin suositella muillekin!

Pakko kertoa vielä tässä välissä, että MINÄ joka ITSE halusin ajaa autolla Helsingissä tai Vantaatahan se oli... huoh ja plääh! Olenhan minä ajanut isoissa kaupungeissa, mutta hämärään aikaan ja niin älyttömän monta kaistaa ja paljon autoja ja tietyötä ja ja.... selvittiin perille! Onneksi mulla oli hyvä kartturi.
(peeäs, haluan opetella ajamaan myös "minulle vaativissa olosuhteissa", mitä täälläpäin Suomea ei ole...)No, mutta siihen hotelliin... Täällä oli nyt vähän enemmän luxoria kuin siellä edellisessä. Kaikki oli siistiä, kivoja tauluja seinillä, kansainvälinen tunnelma...


Ja mää...


Ihan pakko näyttää teille vielä vähän muutakin...


Käytävillä pääsi fiilistelemään...


Ja kyllä mua sitten niiiiin nauratti hississä, kun mulla oli näin kommeeta seuraa!!


Ja ravintolan wc:ssäkin oli yks muukin mun lisäks!


Tulomatkalla käytiin vielä vähän sukuloimassa ja ihan huikeetahan oli päästä tällaisen auton kyytiin. Ja onneks mulla oli se huivi kaulassa, niin sehän liehutti ihan niinkö jossain elokuvassa. :DD You know...


Olihan se ihan huikee reissu ja olihan meillä lystiä!

Ihana oli silti tulla kottiin, vaikka Calle olikin kyllä kotteentunu jo mummulaan näin hyvin...


Että mummun piti kysyä vuoroaan, että pääsi aamulla hammaspesulle...Oma koti ja sänky paras paikka! 


Mukavaa iltaa, Murut!

-Anne-

Kommentit

 1. Olipa mukavaa kuulla sinusta, ajattelinkin viikolla, että Anne on mennyt ehkä lomalle nyt kun valmistuikin ja sai ison urakan päätökseen!
  Reissunne kuulosti tosi mukavalle, kyllä joskus on mukavaa käydä kahdenkin jossain, Tallinna on kiva paikka:) Mutta kotiin on aina ihanaa tulla:)
  Ihanaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!
   Mukavaa viikonloppua sinullekin ja ihana kun olet olemassa! :)

   Poista
 2. Olipas teillä kivankuuloinen reissu! :)

  VastaaPoista
 3. mää oon joka päivä täällä kyttäilly että millon se kirjoittaa, ja kannattihan sitä oottaa ja kyttäillä. Näyttää olleen onnistunu reissu teillä:)

  VastaaPoista
 4. Mahtava juttu! Minäkin haaveilen reissusta tuollaisesta..ehkä se joskus koittaa...toivossahan on hyvä elää ;) t. Reija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reija mukavasta kommentista! Jostain syystä oletkin ollut mielessäni viime päivinä...

   Poista
 5. Voi, teillä oli varmasti ihana ja rentouttava reissu, ihan extempore meiningillä! Ne just on parhaita reissuja! Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiva, sää oot taas täällä <3
  Olipas teillä mukavan kuuluinen extempore! Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava reissu ollut teillä, olenkin ihmetellyt kun sinua ei ole "näkynyt"! :-D
  Mukavaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
 8. Hieno loma teillä! Minäkin olen huomannut kohtalsisen pitkän seurustelun jälkeen, että poikaystävä paras matkakumppani jos joku nyt pitää mukaan ottaa. Toki porukassakin välillä mukava reissata, usein vaan paljon väsyttävämpää...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aila!
   Olen ihan samaa mieltä, saapi mennä ja tulla miten haluaa ja suurinpiirtein tietää mitä toinen haluaa. :)

   Poista
 9. Nappi-reissu ollut teillä! Tuollaiset extempore -jutskat yleensä onnistuukin parhaiten kun ei ole kenelläkään mitään odotuksia tms! Ihana että otitte aikaa itsellenne! ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit