Kotona lomalla

Hyvää huomenta Ihanat! 

Nousin "kukonlaulun" aikaan ja täällä hörpin tavanomaisesta poiketen kupposen teetä ja syön terveellisesti ruisleipää. Yleensä kahvia alkaa kulumaan jo aamusta, mutta jostainhan se on "parannus" aloitettava ja tänään se on tästä hetkestä.

Oikeastaan on aika ihanaa, kun ulkona on vielä ihan pimeää ja täällä hyssyttelen hiljaa hämärässä kynttilänvalossa.

Kerronpa teille meidän kuluneesta viikonlopusta.Olimme Armaani kanssa jo pitkään (lue monta kuukautta) suunnitelleet pientä irtiottoa tästä kaikesta arjesta. Monta kuukautta se tosiaan oli jäänyt suunnitteluasteelle, kunnes sitten vaan päätin että nyt se tapahtuu. Pojat mummun ja papan hoiviin (Calle myös) ja aikuiset rientoihin...

No, siitähän ei kyllä meinannut tulla sitten yhtään mitään. Täältä matkaa on kuitenkin aina toistasataa pitkälti, sama mihin lähtee. Vaihtoehtoja mietittiin Ruotsia myöten, mutta loppujen lopuksi päädyimme kuitenkin lomailemaan kotona. Nii'in... kotona!! :)

Mikä oli lopulta kaikista paras vaihtoehto, vaikka aluksi se kyllä ärsyttikin. Itse kun on paljon kotona, niin kaipaa kaupunkielämää, ihmisvilinää ja sitä "arjen luksusta."
Mutta, elämä on kompromisseja ja niinpä tässäkin päädyttiin yhteisymmärryksessä laittamaan yhdessä ruokaa (niinkuin joskus ennen), saunomaan rauhassa ja kuuntelemaan isolla lempimusiikkeja hyvässä seurassa.Armaani, joka on minua paljon parempi kokki keskittyi savuporokeiton keittämiseen ja muihin kokkauksiin.
Minä keräsin lelut lattialta ja pöydiltä, valitsin musiikin, heitin ruttuiset liinat pöydälle ja kukat maljakkoon. Kynttilät vielä tunnelmaksi ja lasi viiniä... 


Ummistin silmät kaikesta mielestäni ylimääräisestä ja uskomatonta, että se todella onnistui tällä pikkustailauksella ja leppoisalla mielellä.

Uskon, että aika moni pienen /pienten lasten äiti kokee samalla tavalla. Sitä mielessään vaatii itseltään monenlaista ja kun on hetki aikaa "itselle," kaiken pitäisi olla täydellisistä ja puhdasta.
Mutta, onneksi mieltäkin voi vähän huijata. :)

Ihan pikkujutuilla, kuten kukilla ja kynttilöillä saa nopeasti ja edullisesti aikaan juuri sitä pientä arjen luxusta. Minun lempikukkia ovat nämä K-kaupasta ostetut neilikat, jotka maksavat vitosen -kestävät pari viikkoa ja ovat kauniita vaikka minkälaisessa vaassissa.
Tähän lasipurkkiin en ole keksinyt oikein mitään, mutta nyt sillekin löytyi käyttöä.
Ja tykkään siitäkin, ettei kukkien tarvitse olla niin justiin. Tuossa ei haittaa, vaikka ne jäävät vähän "lyhyeksikin."Loppujen lopuksi oli niin luxusta olla kotona lomalla!

Sai olla omaan tahtiin, illalla ei tarvinnut tällätä enää huoneesta poistumista varten, kaapista löytyi syötävää ja juotavaa, sai saunoa rauhassa, kuunnella musiikkia isolla, nukkua omassa sängyssä ja nauttia parhaassa seurassa! 

Korvat ja mieli sai levätä hetken kaikesta siitä touhusta, mitä meilläkin yleensä täällä on. Eikä kukaan onneksi eksynyt koputtelemaan ovellekaan, että saimme todella olla ihan rauhassa. Ehkä siihen oli myös syynä, että aika monelle olimme sanoneet menevämme reissuun. :D


Suuri kiitos tästä kaikesta kuitenkin kuuluu mummulle ja papalle, jotka mahdollistivat tämän!Oletko sinä kokeillut lomailua kotona?
Nyt näin kerran kokeilleena, voin suositella tätä muillekin. :)

Ja tämä lomailu onnistuu hyvin myös lasten kanssa.


Mutta, miten sinun viikonloppusi meni?
Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle, Ystävä! Kommentit

  1. Kotona on tullut lomailtua ja se on ihan parasta, mihinkään ei tarvitse mennä, oma punkka lähellä <3 Kiva että teillä irtiotto arjesta järjestyi :)

    VastaaPoista
  2. Kotona on tullut monesti lomailtua.
    Yhdessä kun lomailemme, meidän on vain pakko mennä jonnekin kauemmas, tai muuten mieheni lähtee töihin, yrittäjä kun on, ei osaa kotona lomailla.

    Mukavaa, kun teillä oli rento loma >3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit