Ethän sinä ole kiusaaja? Muistathan kannustaa lähimmäistäsi.♥

Oletko sinä ollut joskus tilanteessa, jossa sinua on kannustettu?
Oletko muistanut kehaista ystävää, puolisoa, omaa lasta tai vaikka naapuria jostain? 
Vai onko suusta pulpunnut enemmän syyttäviä sanoja tekemättömistä töistä ja huonosta käytöksestä?

Tähänkin varmasti meistä jokainen on joskus syyllistynyt.
Tasavallan Presidentti Niinistö on aloittanut
#kannustusryhmän, mihin me kaikki voimme osallistua.Olen pohtinut jo aiemminkin tätä aihetta ja tämän aamun Huomenta Suomesta siihen tuli oiva "aasinsilta." Tätä blogia kirjoittaessani olen saanut tottua siihen, että joskus tulee myös negatiivista palautetta. Kaikillahan on siihen toki oikeus, että sanoa saa. Mutta, itse olen oppinut yhden lauseen elämässäni ja siitä olen saanut paljon kiitosta: "Saman asian voi sanoa niin monella tavalla."

Minäkin syyllistyn joskus pahan puhumiseen. Meistä varmasti jokainen joskus. Mutta, jokainen meistä tykönään tietää, että "keskinäinen juoruilu" ei aina välttämättä ole pahan puhumista vaan se voi olla myös toisesta välittämistä ja pohdintaa siitä, miten toista voisi auttaa jossain tilanteessa. Se voi olla ihan huolta ja asioiden jakamista toisen pohtijan kanssa. Juoruilu on sellaista, että laitetaan juttu liikkeelle ja kerrotaan siitä vielä muunnellusti monelle muullekin.

Vietän ajoittain aika paljon aikaa Some-maailmassa, missä kuulun erilaisiin vertaisryhmiin. Ryhmiä on todella monenlaisia. Joissakin ryhmissä on onnistuttu säilyttämään hyvä henki ja toisten arvostelija poistetaan tai häntä kehoitetaan poistumaan jos sellaista ilmenee. On todella harmillista, että tätä ns. some-kiusaamista esiintyy todella paljon. 

Olen haastatellut muutamia muitakin bloggaajia ja hyvin moni on saanut ikäviä kirjoituksia viesteihinsä. Olen pohtinut näitä kirjoittajia ja heidän motiivejaan. 
Onko ihmisellä paha olla ja purkaa siksi sitä toisen tekstiin?
Onko hän kenties kateellinen jostain elämäntilanteesta ja käyttäytyy siksi näin?
Miksi pahan puhuminen ja toisen arvosteleminen on niin paljon helpompaa anonyyminä tai keksityn profiilin takaa?
Mistä kirjoittajalle tulee oikeus kirjoittaa rumasti ja arvostella toista ihmistä?

Yleensä en julkaise näitä kirjoituksia, mutta viimeisimmän julkaisin ihan siksi, että niin kirjoittaja kuin muutkin näkisivät miten reagoin tekstiin. Ärsyynnyin siitä toki ja tulihan se paha mielikin. Ajatus siitä, miksi ihminen käy edes lukemassa blogiani, jos se on hänen mielestään niin huono tai hän ei pidä jostain kuvastani.
Yritän tästäkin asiasta ajatella positiivisesti ja annan hänelle mahdollisuuden korjata asiaa.


Minua on kiusattu ja minäkin olen osannut kiusata toisia. En kuitenkaan ole koskaan kohdannut varsinaista "koulukiusaamista."

Tuntuu ihan hullulta, että jopa aikuiset ihmiset osaavat käyttäytyä niinkin typerästi, että on jouduttu keksimään sana "työpaikkakiusaaminen."
Olen päättänyt, että tämän blogikirjoituksen myötä kiinnitän itsekin enemmän huomiota kannustaviin sanoihin ja tekoihin. Mielestäni olen osannut niitä jo aika hyvin aikaisemminkin, mutta aina on parantamisen varaa. 
Koska, kuulun erilaisiin ryhmiin olen ajatellut jakaa siellä tätä kannustamisen kulttuuria eteenpäin.
Yhdessä saamme hyvää aikaiseksi ja ehkä tuosta Presidentin toiveesta ainakin jokin osa toteutuu myös minun kohdallani.Täällä blogissa haluan erityisesti kiittää kaikkia teitä lukijoita ja kauniita saamiani sanoja. ♥
Yleisesti Some-maailmassa ihmiset ovat hyvin innokkaita laittamaan erilaisia haasteita eteenpäin.

Niinpä minäkin laitan haasteen nyt sinulle ihana lukija!
Kerro tänään perheellesi, ystävällesi, työkaverillesi, naapurillesi, kaupan kassalle tai ihan kenelle tahansa jokin positiivinen asia hänestä. 
Ole rohkea!

Bloggaajille lähetän haasteen käydä kommentoimassa myös sellaisia blogeja, jotka eivät ole niin suosittuja. ♥


Kauniita ajatuksia päivääsi!

Kommentit

 1. Tärkeääkin tärkeämpi postaus ❤ ja varmaan tiedätkin mitä mm. mie olen joutunut blogissä körsimään näistä somekiusaajista.

  VastaaPoista
 2. Postauksesi oli täyttä asiaa <3 ja sellaista joka jokaisen on hyvä pysähtyä lukemaan ja miettimään.Täytyy myöntää että joskus tulee päästettyä suustaan sammakoita mutta anteeksipyyntö ei ole koskaan jäänyt tekemättä jos olen huomannut toimineeni väärin..ELämä on antanut minullekin monta hyvää ja huonoa kokemusta ja jotkut noista kokemuksista on toisten ihmisten aiheuttamia,joita ei ole hoidettua ehkä ihan oikein.Positiivinen asenne ja toisten huomioiminen on tänä päivänä kyllä monella jotenkin todella vähäistä ja itse yritänkin luoda positiivista ja iloista elämänasennetta ympärillä oleviin ihmisiini.Sinulle ihanainen blogiystäväiseni hali maanantai aamuun ja mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tämä teksti tavoittaa mahdollisimman monet, täyttä asiaa! Kiusaaminen on kyllä niin kurjaa, itsekin sitä lapsena kokenut ja vanhempana saanut seurata kuinka omille lapsille käy samoin. Niin vaikea asia koko perheelle. Some on kyllä ihan loputon suo, jos haluaa siellä kiusaa tehdä. Ihana ele pressalta!

  VastaaPoista
 4. Hei, hyvin kirjoitettu! Ja terveisiä kotiväelle! :) terkuin Anna

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit