Leipomuksia


Leivoin viime viikolla Valion ohjeilla pieniä juustopiiraita. Ja kylläpä ne olivatkin herkullisia! :)
Olen ostanut Halpa-Hallista edullisia silikonivuokia, joita ajattelin kokeilla myös piiraiden tekoon. Ovat muuten todella käteviä ja puhdistuvat astianpesukoneessa yläritilällä, ei tarvitse käsin jynssätä.

Ensin taputtelin pohjan taikinan vuokiin. Tein kaksinkertaisen annoksen ja sain 22 piirasta.



Sitten laitoin täytteitä; minulla oli kaapissa valmiina pekonipaketti, pakasteesta otin paketillisen kaupan herkkusieniä (pystyy pakastamaan, pannulla menee aivan ruskeaksi, mutta ei haittaa makua,) ja yhden sipulin. Kaikki pannulle hautumaan hetkeksi, sekaan hitusen mustapippuria, ripaus suolaa ja paprikajauhetta. Täytteet pohjalle, päälle palanen Aura-juustoa ja ihan tavallista Arkijuustoa. Toki esim. Mozzarellasta olisi saanut paremman maun ja värin.


Minulla ei ollut kaikkia Valion ohjeen aineksia, joten tuunasin oman version. :)
Juuston päälle laitoin halkaistuja kirsikkatomaatteja ja hitusen oreganoa.
Maku oli todella hyvä ja kaikki on syöty parempiin suihin!

Alla vielä Valion Juustopiirasten ohje.



Valmistusaineet

100 g Valio voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 1/2 rkl kylmää vettä

Täyte

1 pak (140 - 170 g) pekonia
2 - 3 (200 g) sipulia
200 g herkkusieniä
2 pak (à 100 g) Valio Mustapekka® makea chili tuorejuustoa Valitse tuote

Pinnalle

kirsikkatomaatteja , paprikaa ja/tai pinjansiemeniä
Nypi voi, vehnäjauhot ja vesi murumaiseksi seokseksi. Sekoita taikinaksi.
Painele taikina muffinipellin syvennysten pohjalle ja reunoille 2 - 3 cm:n korkeuteen.
Hienonna pekoni ja sipulit. Viipaloi sienet. Ruskista pannulla.
Jaa täyte syvennyksiin. Leikkaa molemmat juustot viideksi siivuksi. Nosta siivut piiraiden kansiksi.
Koristele viipaloiduilla kirsikkatomaateilla, kuutioidulla paprikalla ja/tai pinjansiemenillä.
Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
Pienet juustopiiraat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!