Surrurrur... ompelua

Minulla on ompelumania. :) Kävin kangaskaupassa edullisilla ostoksilla (kilokankaita) ja nyt on ompelukone surissut iloisesti. Minä, joka en ole tehnyt käsitöitä moneen vuoteen, jos ei housun lyhentämisiä ja korjauksia lasketa. Nyt on hirmuinen into tehdä kaikenlaista ja oikein ahmin ideoita käsityölehdistä ja netistä. Ideoita vaan tulee jostain. :)

Äidille tein äitienpäivälahjaksi kauniin pöytäliinan. Tykkäsin siitä kyllä itsekin todella paljon. Kangas itsessään oli aika lirua, ompelin toisen puolen jämäkästä verhokankaasta. Nyt liinaa voi oikeastaan pitää kumminpäin haluaa.

Ei siitä liinaa tullutkaan, tuli verho...Keittiö sai myös uutta ilmettä uudella verholla. Nyt olen verhoon erittäin tyytyväinen. Kyllä siihen on ehditty jo monenlaista kokeillakin, mutta tämä toistaa nyt kaapistojen sävyjä ja tyyliä. On huomaamaton, mutta kuitenkin näyttävä.
Ensin ajattelin tehdä valkoisesta kankaasta ison pöytäliinan, mutta se olisi jäänyt hiukan liian lyhyeksi. Verhoonkin tarvittiin pari lisäkaistaletta kumpaankin reunaan, mutta minusta ne sopivat siihen oikein hyvin. Sattumalta olivat juuri samaa sävyäkin kaapin listojen kanssa.  Kangas on läpikuultava, kuten olohuoneenkin verhot, luonnonvalo pääsee hyvin läpi. :)


Ja olihan mukana myös apulainen, tottakai! :)


Sohvatyynyt saivat uudet päälliset. Ostin ruusuista verhoilukangasta kilokangaslaatikosta, myöskin.. Niistä sai tukevat tyynynpäälliset, toinen puoli on ommeltu pellavatyyppisestä verhokankaasta. Tyynyt ovat kaksipuoleisia eli on aivan sama, miten näin niitä sohvalle asetellaan, sopivat ne aina tyyliin. :) Kuvissa tyynyt näyttävät hirmu liruilta, kyllä ne oikeasti paksumpia ovat! :)
Samoin yläkuvassa punaisen tyynyn läpi hohkaa sisätyyny, oikeasti se ei kyllä näy. :)
Tarkkasilmäiset ehkä huomasivatkin, että en ole vielä ommellut tyynyliinoja kiinni, jospa tänä iltana sitten.


Vanhanajan ruusukangasta ostin alunperin tähän tuoliin. Kylläpä se onkin nyt hieno ja kangas sopii siihen paljon paremmin kuin aikaisemmat kirkkaat yksiväriset. Nyt se on arvokkaamman näköinen. Tähän tuoliin päällinen on todella helppo vaihtaa, työntää vain alapuolelta istuinosan irti, asettaa kankaan ja painaa takaisin. Me emme ole halunneet entisöidä näitä huonekaluja sen kummemmin. Ajanpatina ja elämänjäljet saavat näkyä.
Kommentit

Suositut tekstit