Rakkautta tavaroihin vai tavararakkautta?

Hip hei Ihanuudet!
Pahoittelen, että edellisestä kirjoituskerrastani on taas vierähtänyt tovi. Mutta, täällä ollaan jälleen.

Mietin, mikä olisi hyvä aihe täksi päiväksi. Ja mikäpä se parempi kuin iänikuinen kierrätys, kirpputori tai tavaroiden roudaaminen paikasta toiseen.

Poimin kuvakokoelmasta vanhoja kuvaavia kuvia ja pohdin samalla, mitä kaikkea olenkaan laittanut kiertoon vuosien aikana. Onneksi enää kierrätettävää ei ole kovin paljon, vaikka aina sitä vaan löytyy. Vaikkakin nämä uusimmat kierrätykset taitavat olla niitä uusimpia ostoksia. Aika vapauttavaa on osata päästää tavaroista irti ja hankkia sitten tilalle juuri sellaista, mikä ihan oikeasti miellyttää /tai tarvitsee... Tai olla hankkimatta mitään.


Meillä sataa nyt ulkona lunta, tosin maa ei ole vielä valkoinen. Keli sinänsä on aika masentava, vaikka täytyy siitäkin jotain positiivista muistaa... onhan se parempi niin, että lämmintä piisaisi sitten kesämmällä kun kesä on.


Siitä aasinsiltana tähän järjestelyyn. 
Menneenä viikonloppuna kävin kahdella kirppiksellä ja kummastakin tein mukavia löytöjä. Tällä kertaa lähinnä vaatelöytöjä, mutta myös 3 ikkunaan pirteät retroverhot sekä pöydälle Finlaysonin pöytäliinan. Juuri sellaisen minkä olen aina halunnut!
Siinä samalla kun kiertelin pöytiä ja katselin, mitä itse kenellekin oli kerääntynyt ylimääräistä mietin miten paljon tavaraa ihmisten ympärillä onkaan.


Jos voisit valita vaan muutaman tavaran, pärjäisitkö niillä?
Pitääkö kuppia ja kippoja olla kymmeniä? Entä piirakkavuokia? 
Miten lasten lelut? Leikitäänkö kaikilla vai onko niistäkin eriytynyt vain suosikkeja?Ja entäpä sitten vaatteet? Kuinka paljon ihmisillä on kaapeissaan vaatteita, tavoitevaatteita, melkein-vaatteita, juhlavaatteita, sittenkunvaatteita, sopiviavaatteita, koti-ja työvaatteita, römppävaatteita, hintalaputkaulassavaatteita...

Samalla kun teen hankintoja, mietin mitä kaikkea siitä edestä laitan eteenpäin. Joistakin esineistä tulee minullekin suosikkeja, joistakin on taas helpompaa päästää irti.


Löysin hyvän linkin, missä kerrotaan mainioita vinkkejä juuri tähän ajatteluun.Voi voi... mitä se vanha väki sanoisikaan näistä meidän kierrätyshöpinöistä... vai muka liikaa tavaraa!Mitä sinä olet laittanut tänään kiertoon?


Minä aloitin ihan arkisesti roskapussista sekä muovi-ja metallitölkeistä...
 ai niin ja sängystä lähtivät yhdet tyynyt...


Kommentit

 1. Minulla on kirpputoripöytä varattuna kolmeksi viikoksi.
  Siellä tulee hyvin kierrätettyä vaatetta ja tavaraa.
  Kotiin olen tehnyt paljon uusia löytöjä kirpparilta.
  Se on se loputun kierre. Viet tavarat myyntiin ja tuot "uutta" tavaraa kotiin.
  Mutta se on mukavaa!

  VastaaPoista
 2. Kirpparipöytää olen joskus pitänyt, mutta siitäkin on jo aikaa! Tyttärelle menee paljon vanhaa tavaraa täältä kotoa ja pari kertaa hän on varannut kirpparipöydänkin asuinpaikaltaan.
  Kyllä sitä vähemmälläkin pärjää, enää ei tule niin helpolla kuin ennen ostettua tyhjää krääsää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit