Oma koti mullin mallin ♥


Löytyykö sinun kotoasi ylimääräisiä tavaroita sieltä ja täältä?
Tai eivät ne välttämättä ole ylimääräisiä, ehkä vain väärässä paikassa väärään aikaan.
Meiltä näitä ainakin löytyy.

Olen pitänyt blogitaukoa ja oikeastaan siihen löytyy syy ihan tuosta ylempää.
Olen "kärsinyt" siitä, kun en saa hallittua tätä tavaramäärää tahtomallani tavalla.
Ihanteeni olisi, että iltaisin kun käyn nukkumaan, keittiö olisi siisti ja likaiset astiat koneessa. Pöydät eivät pursuaisi ylimääräisiä tavaroita pinot kasvaen.


Monella on nyt menossa kotonaan järjestyksen ylläpitäminen KonMarin tavoin. Itse en ole vielä kirjaa lukenut, mutta kirjastosta se on jo lainattu.

Ja tietenkin liityin myös Somessa Loistava Järjestys-ryhmään, mistä saa toisilta kaaoksen hallitsijoilta hyviä vinkkejä ihan kuvan kera.Koska meillä on nyt myös tuo pieni ihminen, jolle haluan antaa aikaa enkä halua kärsiä koko ajan omasta riittämättömyyden tunteestani kotitöiden suhteen, päätin tehdä asialle jotain.
Pääsääntöisestihän tavaraa on meille kulkeutunut minun käsien kautta.

Rahallisesti en ole niihin suuria määriä tuhlannut, mutta ehkä olen käyttänyt ostamista jonkinlaisena itseni palkitsemisena. Luulenpa, että meitä samoin ajattelevia on paljon muitakin.
Kyllähän kaikki kaunis on mukavaa katseltavaa. 


Yksi iso ongelma meillä on myös ollut se, että tavarat vain putoavat kädestä johonkin. Useimmiten niihin tilanteisiin liittyykin jokin tilanne, minkä vuoksi joudut tavaran käsistäsi laskemaan ja siihenpä se sitten jääkin... Ja aika hyvin myös silmä tottuu näihin epäkohtiin.

Huolimatta siitä, että kirjoitan kaaoksesta ja tavaran paljoudesta, meillä ei kuitenkaan mielestäni ole vallinnut sekasotku. Tavaraa on vain ollut paljon. Ei välttämättä esillä, mutta jossain.


Ajattelin, että kirjoitan tästä ihan "sarjan," miten homma on edennyt meidän huushollissa.
Nämä kuvat olen ottanut joulun jälkeen ja halunnut kuvata sitä tilannetta, miltä pöydillä näyttää kun tavaroita putoilee käsistä. En ole noudattanut orjallisesti minkään kirjan oppeja, vaan tulkinnut niitä omiin olosuhteisiin sopivaksi. Tuollaiset oppaat ovat kuitenkin hyvänä vinkkinä meille nykypäivän tavaranhaalijaihmisille, koska itse ei aina näe niitä konkreettisia konsteja miten asiasta pääsee eteenpäin.


Yksi konkreettinen konsti, mitä itselleni olen nyt käyttänyt on että en saa ostaa mitään. 
Ostoksiin kuuluvat vain ruoka, välttämättömät vaatehankinnat ja jokin muu tarpeellinen. 
Kaikkea on yllin kyllin ja ne käytetään nyt loppuun.
Samoin olen lakannut ostamassa esim. pesuaineita Sulo Vileenin tapaan "kun sai niin halvalla."
Laatikkoon mahtuu kyllä useampikin puteli, mutta hallitsen järjestyksen paljon paremmin yksi pullo kerrallaan.Jääpä seuraamaan miten projekti etenee... ja toivottavasti siitä on vinkkiä sinullekin, jos tunnet samanlaista ahdinkoa tavaran paljoudesta.♥

Iloa ja valoa päivääsi!

Kommentit

 1. Mulla oli toi Vilenintauti, mutta onneksi isäntä sai mun päähäni vähän viisautta.
  Mulla oli pakkomielle, että kahvia piti olla aina jemmassa 4 kg. Ihan kuin olisin sota-ajan lapsi.
  Tosin vieläkin ostan varmuuden vuoksi, kun en muista mitä siellä kotona on ??kun olen kaupassa.

  VastaaPoista
 2. Täällä tahtoo kolmella neljästä tavarat tippua sinne minne ei pitäisi ja se yksi (mieheni) on kaikista pahin, hänellä on vaatteita siellä täällä ja kun hän tekee eväitään niin siihen ne vadelmasoppatetrat jää pöydälle kun ne tyhjenee. Juu onhan se raskasta laittaa niitä roskiin kun tietää että vaimo sen viimeistään tekee. Itse en ole tuota Konmaria lukenut mutta huomaan että ilman sitäkin osaan tehokkaasti siivota tavaroita roskiin tai kirpparille.

  VastaaPoista
 3. Netistä löytyy hyvin kuvia Konmarin ohjeista miten limpata tai järjestää esim. vaatteet, sukat jne. Kirjassa mikä mulla on ei ole kuvia. Blogissa on arvonta, käy osallistumassa.

  VastaaPoista
 4. Hei. Löysin tänne tieni toisesta blogista. Tykästyin kuviisi ja kerrontaan. Kuvissa oli niin tunttua tuntua, sitä arkipäivän elämää. Katsonpa mitä muuta täältä löytyy :)

  VastaaPoista
 5. Ever wanted to get free Google+ Circles?
  Did you know that you can get them ON AUTOPILOT & ABSOLUTELY FOR FREE by using Like 4 Like?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit