Ajatuksia keittiöstä ja sen suunnittelusta


Tässäpä meidän köökki. 
Lempihuoneeni.
Valoisa, avara ja muutenkin soppeli meille.

Minulla oli joku tosi hieno ajatus tästä keittiöpostauksesta, mutta kun sain kuvat ladattua tänne... Ajatus. Se oli poissa!

Mutta, onneksi aina tulee uusia ajatuksia. :)


Keittiö on lempihuoneeni siksi, koska siitä on upeat näkymät maalaismaisemaan. Siitä näkee melkein joka huoneeseen ja kaikki herkut on siellä. No, ei vaiskaan! 
Nyt kun olen ollut kotona, tykkään hirmuisesti ruoanlaitosta ja leivonnasta. Aika usein tulee pyöräytettyä perunarieskaa tai sämpylöitä tähteistä. Marjapiirakat on myös suosikkejani. 

Keittiö on nyt 5 vuotta vanha ja erittäin toimiva edelleen. Kalusteet ovat Petra-keittiöltä. Ei voi moittia, päinvastoin. Ihan parasta kaapeissa ja laatikoissa on hidasteet. Ei voi paukutella ovia. :)

Keittiöhän on vähän sellainen jokaisen "oma juttu." Se pitää oikeastaan jokaisen saada itse suunnitella, että siitä tulee toimiva. 
Minä piirsin keittiön paperille ja suunnittelin laatikoihin kaiken valmiiksikin. Aika hyvin se on toiminut. Nyt viimeisimmässä "marituksessa" vaihdoin muutamien tavaroiden paikkaa.

Järjestyksenä käytän sellaista, että kuvasta katsottuna vasemmalla puolella on leivontaan ja tarjoiluun tarvittavat jutut ja oikealla ruoanlaittoon liittyvät. 
Oikealla on kaikki mausteet ja kuiva-aineet sekä säilykkeet.

Tiskikaapin tarpeellisuutta mietin pitkään. Pieni tiskikaappi löytyy valkoisten kaapistojen keskeltä. Jostain luin, että tiskikaappi on "Suomalaisten juttu." Sitä ei ilmeisesti löyty muista maista...
Valkoiset kaapit ovat muutenkin "kevyemmän" näköiset ja niissä on vanhanajan tyyliä, koska ne näkyvät suoraan olohuoneeseen.
Lasikaapeista löytyy harvoin käytettäviä "aarteita."

Tiskialtaan alta löytyy se "ihmeellinen" pieni laatikosto, mihin ei mahdu paljon mitään... 
Sen alla isossa laatikossa on kierrätettävät.
Tiskikoneen vieressä on roskalaatikot (äärettömän kätevä muuten, kun kaikki ovat "samassa tasossa.")
Ja roskislaatikon alla löytyy Callen oma laatikko, tottakai! ♥


Vasemmalla näkyvä taso uhkasi peittyä tavaranpaljouteen. Siinä oli postia, lippua ja lappua, piuhaa ja sen semmoista. Kaikkea ei nyt kuvassa näy, mutta iso lasipurkki kätkee kännykän laturin. Toisessa lasipurkissa on kyniä. Ja mielestäni paras keksintö on tuo alesta löytynyt metallikori, johon laitetaan päivän ja kahdenkin postit. Kirjaston kirjatkin säilyvät siinä tallessa. 
Meillä nuo lehdet ovat olleet ikuinen murheenkryyni. Tilattuja lehtiä ei montaa tule, mutta kaikenlaista lehteä tulee kuitenkin. Lehtikori vyöryy aina korkeana tornina. Posti on ajelehtinut saarekkeella ja tällä tasolla. Toistaiseksi ainakin tämä on ollut toimiva systeemi.


Parasta keittiössä on tämä reilun kokoinen saareke.
Siinä on leivottu monet sämpylät ja kaakut, on järjestetty ristiäistarjottavat, joulupöydän antimet kuin pienemmätkin kahvikutsut. Siinä on myös leikattu kangasta ja askarreltu. 
Todella monikäyttöinen taso.
Juhliin laitan yleensä keskelle jonkin asetelman korkeammalle nostettuna esim. laatikolla, minkä verhoilen kankaalla. Yksinkertainen, mutta näyttävä idea. Juhlissa ihmiset ovat kiertäneet saareketta.
Toisessa kuvassa näkyy, että toisella puolen saareketta pystyy myös ruokailemaan, koska taso jatkuu pidemmälle.


Jätin kuvaan tarkoituksella ruokailuastioita ja vesipullokin siellä näkyy olevan. 
Koska sitähän se arki on. Ruokailuryhmä on ihan väärän värinen, mutta menee nyt vielä ennenkuin voitetaan Lotossa. :D
Voisihan sen maalatakin, mutta siinä se nyt kuitenkin nököttää ja niinhän tuo on silmä tottunut. Ja mikä onnekasta, olen kuullut että musta-valkoinen olisi väistymässä, joten kohtahan me ollaan taas muodissa. ;)


Tässäpä tällaisia turinoita tänään.

Mukavaista perjantaita Sinulle ja kiitos taas kun kävit meillä. ♥


Kommentit

Suositut tekstit