Blogiyhteistyöpostaus 1: Terassien uusi väri


*Yhteistyöpostaus 

Maanantaipäivä alkoi työn touhussa terassien parissa.  Terassithan ovat odottaneet öljyämistään ja työ tekijäänsä. Viime kesänä rakensimme takaterassille jatkoa eli nyt terasseja on rappuineen kaiken kaikkiaan noin 100 neliötä.  Kolmella eri ilman suunnalla. 

Otin alkukesästä yhteyttä Teknokselle ja suureksi ilokseni saan tehdä blogiyhteistyötä heidän kanssaan. 
Teknos lahjoitti terassin pesuaineet sekä öljyt.  Lämmin kiitos!


Suurin työmaa tähän projektiin taisi olla vesipisteen laittaminen ulos eli nyt vettä saapi holvata suihkun täydeltä ja puhdasta tulee! 
Terassi tyhjennettiin kaikesta tavarasta ja harjattiin irtoroskat pois.
Sen jälkeen terassi huuhdeltiin ja kasteltiin kauttaaltaan.

Vatiin tehtiin ohjeen mukainen pesuainelious Rensa Terrace-terassipesuaineesta.
Pesuaine on erittäin tehokas ja puhdistaa sekä vaalentaa terassin pintoja entisestä öljystä sekä home- ja leväkasvustosta. 
Harjana käytimme ihan "kylpyhuoneharjaa" eli Sini-tuotteen lattianpesuharjaa. Toisena harjana oli vähän pehmeämpi harja, millä pesuaine levittyi paremmin.

Pesuainepullon kyljessä on selkeä ohjeistus työn vaiheista.
Toinen harjasi pesuaineen pintaan, 5 minuutin kuluttua toinen huuhteli sen lauta kerrallaan runsaalla vedellä. Ja toden totta, terassista nousi kaikenlaista likaa. Pesuaine ei saa kuivahtaa, vaan vettä käsitellään runsaasti.
Terassipesuri olisi tähän varmasti myös oivallinen mööpeli, mutta me käytimme perinteistä keinoa eli miestyövoimaa (ja naisenergiaa). ;)


Pesun jälkeen terassi sai kuivahtaa muutaman tunnin. Kilpaa kiiruhdimme sadepilvien kanssa ja Pekka Poudan ennustusta ja sadetutkaa seurattiin vähän väliä. 


Kun keli antoi myöten ja luvattu sade ei tullutkaan, uhkarohkeasti levitimme öljyn pintaan. Terassiöljynä käytimme Woodex Wood Oil-puuöljyä. Sävynä tähän isommalle terassille olimme valinneet sävyn 1809 (ruskea) Woodex-värikartasta.
Aluksi sävy näytti todella punaiselta ja mietimme, oliko tullut väärää sävyä. Väri oli oikeastaan melko tiilenpunainen, mutta sävy tasoittui ja vaalentui öljyn kuivuttua. Sävy on hyvin lähellä samaa värikartan sävyn kanssa.


Öljy sai kuivahtaa rauhassa ja vaikka yöllä tullut kaatosade vähän huolettikin, oli terassi ehtinyt kuivua jo riittävän paljon, ettei työ mennyt turhaan.

Iltaa jatkettiin vielä kodinhoitohuoneen terassin öljyämisellä, mutta siitäpä lisää huomisessa postauksessa.

Teen terassin käsittelyistä ja sisustamisista oman sarjansa, mikä julkaistaan näin osina. ♥Kommentit

  1. Komea terassi! Tuossa onkin pesemistä ja öljyämistä.

    VastaaPoista
  2. Kiva yhteyistyö blogissasi <3 Kauniilta näyttää terassi jo nyt <3 Mukavaa torstai aamua :)

    VastaaPoista
  3. Täällä odotellaan poutaa, eilen pesty terassi ja saas nähdä milloin on kuivunut että pääsen öljyämään :) Joka kesäinen homma kuitenkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit