Väärinjoki Vintage Festival

Eilen illalla olimme ystäviemme kanssa mukavassa tapahtumassa lähipaikkakunnalla. Tapahtumassa kuultiin livenä erilaista Rautalankamusiikkia ja tunnelma on aina yhtä kotoinen ja välitön. Ihmisiä tulee ja menee... kyläläisiä, naapureita, sukulaisia, ystäviä, työkavereita... on isompaa ja pienempää ja kaikki otetaan mukaan. Tässäkin tapahtumassa ikähaitari taisi olla 3kk-yli 90v... ja kaikki olivat hyvin mukana!

Harmittelin, kun en ottanut kameraa mukaan. Olisin saanut taas monenlaista uutta ideaa kuvattua teillekin, mutta kerronpa niistä nyt näin kertomuksen muodossa.
Tapahtuma on järjestetty vanhaan taloon, mikä on aikanaan tuotu sille paikalleen. Pihasta löytyy myös toinen rakennus, mistä löytyy nukkumapaikkoja. Jokainen "perhe" on saanut sisustaa huoneensa sellaiseksi kuin haluaa.

Talossa ei ole sähköjä, mutta kylmäkaapistot ja tv yms. toimivat kaiketi jollain varajärjestelmällä. Tämä onkin minusta ihana, kun kirkkaat valot eivät loista tuvassa vaan ympärille on ripustettu paljon kynttilöitä. Tuvan pitkän pöydän päällä oli hienot kärrynpyöristä tehdyt "valaisimet." Seinille oli ripustettu erilaisia vanhoja esineitä, muistoja, valokuvia, vanhoja kirjoja, tauluja... Yhdestä huoneesta oli tehty "salityyppinen" vanhoine huonekaluineen.

Taloa kiertää kahdelta puolen avoterassi, missä ei ole kaiteita lainkaan. Tämä on minusta hieno idea, tulee paljon avarampi tunnelma. Terassin reunoille oli laitettu erilaisia lyhtyjä.

Terassilla tarjoiltiin myös kahvia ja pullaa. Yksi idea, minkä heti pongasin oli kertakäyttömukien säilytyspaikka. Kangaspäällysteinen korkea kori (voisi olla esim. rottinkinen pyykkikori) missä mukipakkaukset odottivat ottajaansa.


Tuvasta löytyi myös tämä hauska kyltti. Tämän kuvan olen ottanut netistä rautatie.org-sivustolta. Tämähän on alunperin vanha kyltti, mikä löytyi ennen vanhaan junista. Suomen Rautatiemuseo myy kylttiä nyt uustuotantona.

Yhden pongauksen tein vielä ulkovajan seinustalta; vanhat sukset oli nostettu seinälle pystypäin. Se oli hieno yksityiskohta! Ja olihan siellä paljon muutakin hienoa oivallusta, mutta tässäpä teille nyt niistä muutamia.

Mutta, mikä parasta reissussa!! Tein ikkunahankintoja... niistä myöhemmin lisää. :)

Ihanaa Sunnuntaipäivää Teille, Ystävät!

-Anne-

Kommentit

Suositut tekstit