Uusi elämä ja emäntä


Tiedättekö, että meillehän on muuttanut aivan uudenlainen emäntä, joka on laittanut tällä viikolla joka päivä ihan oikean ruoan kaikenlaisen pikaruoan sijasta... ja onpa ollut emäntäkin paljon iloisempi ja kevyempi! ;)

Meillähän ei ole juuri kalaa ennen syöty (paitsi Calle) ja vaikka se olisi niin terveellistä, niin jostain syystä kalat on jääneet kauppaan tai järveen... Mutta, nyt kun meillä on tämä uusi emäntä, niin hän on ostanut useamman päivän ruoat jo etukäteen ja on tainnut bongata tarjouslehtisestäkin jotain hyvää aina ruokalistalle...
Ruoan hän on valmistanut hymyssä suin ja kauniisti kattaen, kuten kuvasta näkyy. Astiat hän on laittanut koneeseen ja keittiökin on pysynyt siistinä. Emäntä on myös siivonnut jääkaapin ja samalla vähän muitakin kaappeja... ja antanut ylimääräisiä astioita nuorelle opiskelijalle, jolle ne ovat olleet mieluisia ja tarpeellisia... Emäntä itse kun ei tarvitse esim. 10 erilaista piirakkavuokaa...

Emäntä on myös huomannut, että kun emäntä kokkailee ja on hyväntuulinen, niin imuri käynnistyy kuin itsestään toisaalla ja ihan omasta tahdostaan. ;) Emäntä on siis tyytyväinen kaikin puolin.
No, eilen  Emäntä kävi kaupassa ja mietti kalahyllyn kohdalla, mitä ihmettä tuosta voisi laittaa... Emännällä on Lumiassaan netti, tottakai... Emäntä kirjoitti: "uunikala."
Ja reseptiksi löytyi:

Ja siitä se sitten lähti... ihan lapasesta...


Emännältä löytyi kaapista myös kesäinen kattila, missä keitetyt perunat ja porkkanat maistuvat niiiin paljon paremmilta kuin teräskattilassa keitetyt. Onhan siinä nyt ihan selvä ero, onko kattilan kyljessä harmaata terästä tai kauniita kuvia. Eikös vaan? ;)


 Samainen Emäntä päätti myös ilahduttaa itseään ja samalla muitakin perheenjäseniä kauniilla kukkakimpulla, minkä löysi edullisesti Reilun kaupan tuotteista. Nämä neilikat (meinasin kirjoittaa narsissit... ) muuten kestävät lähes toista viikkoa kauniina!
No, koska Emännällä on kippoja joka lähtöön, niin vanha uunipata on myös lähes yhtä monikäyttöinen kuin Tupperi... "samalla lämmität leipiä uunissa tai mikrossa hetken ja saat tuoreen leivän tuoksun kotiisi!" :)


Ja, koska Emäntä on vanhan tavaran perään, on hän löytänyt kaikenlaista mukavaa pöydälle ja käyttöön... mutta, tiedättehän... että Emäntä on hävittänyt myös kaapista saman verran astioita, kuin sinne on tullut tilallekin... Emäntä on siis Eko-Emäntä!

Tee sinäkin niin ja lahjoita, myy kirppiksellä tai hävitä kokonaan tarpeettomat tavarasi, mitä et OIKEASTI tarvitse. :)

Näin sinäkin olet paljon iloisempi, etkä huku tavaran paljouteen.

 terveisin, iloisempi Perheen Emäntä

Kommentit

 1. Voi ompas pirteä, reipas............iloinen emäntä!
  Me tykättäs kans syödä kalaa, mutta kalatiskit ovat mielestäni kuhtunut valikoimaltaan niin surkeaksi, että harvoin tulee ostettua. Mää kun en halua pussikalaa...........

  Jeps, kierrätys kannattaa!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus!
  Me syödään viikottain kalaa...keittona, savustettuna (miehellä uusi savustuslaatikko), uunissa valmistettuna....ja hyvää on...:)
  Olen joskus ostanut reilukaupan ruusuja ja kestävät vaikka miten kauan...kauemin kuin kotimaiset.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vaan kummallekin!
  Olen kyllä samaa mieltä noista kalatiskin kaloista, että eihän ne tuoretta kalaa voita, mutta koska olen vielä amatööri tässä kala-aiheessa, niin kaikenlainen hyvännäköinen kala kelpaa. Taso varmaan nousee sitten taitojen myötä. ;)

  Meillä kotona syötiin kalaa myös monessa muodossa ja ne tulivat ihan suoraan järvestä. Jossakin vaiheessa olin myös allerginen kalalle monta vuotta, mutta allergia häipyi yhtä salamyhkäisesti kuin tulikin, kuten muutkin ruoka-aineallergiat...

  Reilun kaupan ruusuista vielä... ystäväni, joka tekee usein erilaisia asetelmia on myös kehunut niitä kestäviksi. Minäkin olen ostanut niitä ruusuja, mutta enempi olen innostunut näistä neilikoista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit