Aamutunnelmia ja omenapiirakan tuoksua


Täällä aamu alkoi hämärän hyssyssä ja sytyttelin muutamia kynttilöitä tunnelmaksi. 
Meillä on tällaiset upeat lyhdyt, joihin on mukava vaihtaa somistuksia. Tällä kertaa olen laittanut sinne kirkkaan Mariskoolin. Valo tulee moninkertaisesti esille.
Välillä nämä lyhdyt on olleet lattialla, mutta nyt Poikasen kanssa on joutunut nostamaan vähän somistuksia ylemmäksi. 

Lyhdyn seurana on mielestäni uskomattoman kaunis kuohuviinipullo. Olen sen saanut, enkä hennonut sitä avata sen kauneuden vuoksi. Minusta se on jotenkin kristallinen ja mietippä, miten hieno siitä tulisi jos sinne laittaisi vaikka valot! ♥

Orkidea on pudottanut kukkansa jo aikoja sitten, täytyy hankkia tuohon kauniimpi versio...Päivä lähti melkein heti aamusta väärälle jalalleen kaikkinensa. 
Mikään ei onnistunut, Poikasta itketti, äitiä suututti ja kaikki meinasi mennä ihan nurin perin. 
Mutta, onni oli pöydällä olevat omenat! 

Olen tehnyt nyt monenlaisia omenapiirakoita ja kokeillut erilaisia reseptejä, ihan vaihtelun vuoksi.
Järjestelmällisenä ihmisenä olen tietenkin myös aina laittanut omenat piirakkaan symmetrisesti. Mutta, katsoppas miten iloisen näköinen piirakka onkaan, kun syksyiset väriraidat kiemurtelevat sen pinnalla!

Päälle vielä herkullinen kauramuropäällinen ja uuniin!
Yksi parhaimmista piirakkaresepteistä.Herkullisen piirakan ohjeen löydät täältä.

Päivä pelastui, ilo palasi mieleen ja suut tuli makeaksi.
Vaikka ulkona tuuli, ehdittiin tehdä vielä vähän terassin sisustamistakin ja miten minusta alkoi näyttää, että meillä on kohta joulu! ;)
Laitan Instaan jo vähän ennakkokuvia, käy kurkkaamassa.


Blogiin on tulossa muutoksia sen verran, että mm. osoite muuttuu...jahka  saan kaikki tekniset ongelmat selätettyä, voit lukea Villa Emman kuulumisia edelleen täältä.

Kerroppas, mitä kaikkea sinä olet tehnyt syksyn omenoista ja olisi vielä kiva, jos jakaisit jonkin herkullisen reseptin kokeiltavaksi. ♥

Kommentit

 1. Oi ihanuus mitä kuvia, niin kauniita ja herkullisia:)♥ Lyhty on hieno ja niin on kyllä tuo pullokin, tuon sisällä valot olisivat varmasti upeat, niin kaunis pinta pullossa on! Täällä ei tänä syksynä tullut lainkaan omppuja..ihan muutama hassu omena oli meidän mummilan luottopuussakin..Yleensä kun tuo puu on ollut sellainen että omppuja riittää hyvinkin koko suvulle:) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne! Täälläpäin omenoita on tullut kassitolkulla. :) Tosin itsellä ei puuta ole, mutta olen saanut.

   Poista
 2. Voi nam, mitä piirakkaa! Vesi tuli kielelle :) IHanaa päivää! Onkohan mun kommentit näkynyt. Mulle herjaa sähköpostiin, että viestit eivät tule perille. En tiedä tuleeko kommentit....

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja tosi herkullisen näköinen omppupiirakka :) Meillä omenat tänä vuonna on mennyt suoraan suuhun yhtä omenapiirakkaa lukuunottamatta! Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä noi lyhdyt valoineen on vaan niin kauniita.
  Herkullinen omppupiirakka.
  Me olemme tehneet oikein urakalla tuoremehua, isolla mehupuristimella, mahtuu omppuja yhtä aikaa 20 l. Nytkin tuli 8 l. pakkasessa on 40 litraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sain omenamehua, kyllä olikin hyvää! ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit