Hernekeittoo ja rieskaa, vaikkei ookkaan torstai...

No, piristyihän se päivä kun mietin, että mitähän sitä taas laittas ruoaksi... Muusia ois jääkaapissa, tekiskö rieskaa ja hernekeittoa...

Tässäpä teillekin vähän maistiaisia!

Perunarieskat (ohje Valion kirjasta)
(4kpl)
4 keskikokoista perunaa (minulla oli muusia kyllä vähän enemmän)
1prk kermaviiliä tai 1½dl maitoa (laitoin kermaviiliä)
1tl suolaa (laitoin vähän enemmän)
1 muna (minä laitoin 2)
2dl hiivaleipävehnäjauhoja (käytin vehnäjauhoja)
1dl ruisjauhoja(laitoin molempia jauhoja enemmän, koska massaa enemmän)
2rkl sulat. voita (loraus öljyä)

Survo kypsät, kuoritut perunat. Sekoita kermaviilin joukkoon. Lisää suola, muna, jauhot ja voi. Leivo taikinasta n.1½cm paksuisia leipäsiä, halkaisija n. 15cm. Pistele ja paista heti 275 asteessa n.12 min.


Minun taikinasta tuli aika löysää, koska muusia oli enemmän. Osittain jätin tarkoituksella. Ehkä jauhoja olisi saanut silti olla enemmän... nostelin lusikalla taikinaa pellille, jauhotin reilusti ja painelin.


         Sipulilla on hyvä höystää vähän joka ruokaa, tietysti jos siitä tykkää. Käytän sipulin pilkkomiseen useimmiten Tupperin Pikakokkia. Onhan niitä olemassa sellaisia pienempiä ja nopeampia hakkelointivälineitä, mutta kun tämän olen joskus saanut, niin pitäähän sitä käyttää. :)
Tykkään useimmiten paistaa sipulin, mutta nyt säästin pannua ja aikaa ja laitoin sipulit mikroon n. 1 minuutiksi. Siellä niistä tulee sopivan pehmeitä, eivätkä maistu enää keitossa voimakkaalle.


               Ja kaiken kruunaa tottakai keväinen kattaus!


                                        Hyvää ruokahalua!
                                                -Anne-

Kommentit

  1. Nam ! kauniit nuo harmaat keittokulhot !!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Itsekkin tykkään niistä ihan kympillä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit