Pallovalojen loisteessa


Että, mitäkö kuuluu? 
Voisinko sanoa, että todella monenlaista.
Nämä on taas niitä elämän hetkiä, että saa pidettyä itsensä kasassa ja täysjärkisenä.

Aloitetaan vaikka tästä...Sisäilmaongelmat... jouduin jäämään toistaiseksi töistä pois niiden vuoksi. 
Sitkeästi olin, mutta perjantaina keuhkoja poltti ja henkeä ahdisti niin kovasti, että päätin että asialle pitää tehdä jotain.
Olen altistunut eri paikoissa pikkuhiljaa ja ilmeisesti tämä paikka oli nyt elimistölle viimeinen pisara. 
Olen ollut surun murtama, kun työpaikka on todella mukava ja minulla on ihanat työkaverit. 
Työterveyshoitajan sanat oman terveyden merkityksestä ja sen tärkeydestä saivat kuitenkin miettimään asiaa syvemmin.
Ja eihän se oikein ole, että töissä ollaan lääkityksen voimalla ja altistetaan itseä koko ajan.

Onneksi asiat paikan suhteen ovat menossa eteenpäin, mutta HITAASTI.

Ja toisaalta se lohduttaa, etten ole ainoa joka oireilee (kaikki oireilevat), mutta osa vaan on sitkeästi töissä.

Näiden oireiden lisäksi minulla on lukuisa määrä muita oireita, jopa aivan todella ihmeellisiäkin.  Ja kieltämättä välillä tuntuu, että vika on korvien välissä- mutta koska oireita on muillakin, se auttaa ymmärtämään tosiasiat.  

Olen viettänyt pari iltaa otsalamppu päässä metsässä samoillen, välillä mökissä lämmitellen ja taas viheltäen ja huudellen vanhempieni ajokoiran perään toivoen että se löytyisi vielä hengissä jostain. Se hyvä puoli tässä on ollut, että minusta on tullut valtavan rohkea kulkemaan metsässä ja pimeässä.

Tänään minulla oli myös aikaa ja mahdollisuus ottaa tätin muruset koulusta vastaan ja ilahduttaa heitä tottakai extraherkuilla; lämppäreillä ja marjasopalla. 

Joulutorivalmistelut ovat taas yhtä päivää lähempänä. Nyt minulla on vähän käsitystä siitä, millaista on olla kuuluisa. Täytyy vain pitää tilanne hallinnassa, naama peruslukemilla ja mölyt mahassa. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä asioista kannata ottaa itseensä. Aina kun jotain alkaa järjestämään, löytyy monenlaista kannanottoa ja halua tehdä toisin. Tänä vuonna kokeillaan nyt tällaista ja toisena vuonna joku muu voi yrittää jotain muuta. Ja täytyy muistaa, että olen täysin yksityishenkilönä ja vapaaehtoisena lähtenyt tähän mukaan   Yrittäjien ja Yrittäjyyslinjan kanssa.
 Lähtökohtaisena ajatuksena, että pienelle kylällemme saataisiin jotain uutta ja asukkaisiin virkeyttä. Paljon on tullut kiitostakin, mutta paljon on myös ollut nurinaa miten olisi pitänyt järjestää. Mutta, se siitä. Uskon, että Joulutorista tulee huippujuttu!

Kaikeksi lopuksi, kun tässä sängyllä maaten teille kirjoittelen ja mietin, miten äitee mahtuu nukkumaan... (Sängyn on vallannut 2 miestä...toinen hiljaa tuhiseva ja toinen äiteen tyynylle asettautunut musta hiljainen puhisija...)

Kaikeksi lopuksi...

Ihanaiset uudet sisustusvalot ja lopussa houkuttelevat, valkoiset tyynyt ja lumoava torkkupeitto!!

Kaunis kiitos ihanista kommenteistanne aikaisempiin postauksiin ja uusia lukijoitakin tänne oli ilmestynyt. Tervetuloa Villa Emmaan!

Mainiota torstaita teille ja vähän enemmän onnea meille!

-Anne-

Kommentit

 1. Oi se musta tuhisija Calle Aukusti on ihan presiis saman näköinen kun meidän Monni.Monni tosin ei asu enään meillä.Kun muutimme tänne missä nyt asumme se jäärä palasi aina vanhaan kotiin.Ja eläinsuojeluyhdistyksen kautta saimme sille uuden kodin niin, että se ei enään palaile näille main.No mutta täytyy sanoa, että ihan pelästyin kun näin kissasi kuvan :) Ja tämä sinun blogisi on mukavaa kurkittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sievähelmi ja tervetuloa lukijaksi! :)
   Minäkin olen nähnyt monta samannäköistä kuin Calle. Ja moni on kysynyt, mitä rotua se on kun muistuttaa niin rotukissaa. :D Rotua on!

   Poista
 2. Voi ei... Tuo on todella surullista, että nykyään ovat niin yleisiä nämä
  sisäilmaongelmat.. Ja suurin syy lienee raha tässäkin :-( Mutta joulutori kyllä kuulostaa hyvältä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Näinhän se on, että raha vaikuttaa aina niin moneen asiaan.

   Poista
 3. Harmillisisa nuo sisäilma ongelmat !!! Miten suomessa asia onkin päässyt niin valloilleen ! Toivotaan että tilanteeseesi löytyy joku kohtuullinen ratkaisu :) Niin kauniin kodikasta tunnelmaa teillä ♥ Iloa päivääsi noista vastoinkäymisistä huolimatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riitta!
   Nyt tuntuu muutenkin, että nämä ongelmat oikein räjähtävät käsiin joka paikassa.

   Poista
 4. Niin kauniita kuvia :) Toivottavasti joulutori piristää ;) Tervetuloa vastavierailulle! Pääseekö sinulle lukijaksi muutoin kuin google+ kautta?

  VastaaPoista
 5. Niin paljon saa kuulla ja lukea noista sisäilma ongelmista kurjaa tuollainen ja terveys on se asia mikä on tärkeintä. Olisikohan sellainen juttu kun ennen oli aina talkkarit hoitamassa taloja ja nyt kun niitä ei enää ole niin ja kaikki on annettu kiinteistö huolloille niin kellään ei ole aikaa tarkistaa kunnolla missä vikaa..niin tälläinen vaan on tullut omin ajatuksiin kun monia kouluja joudutaan sulkemaan ja lapset joutuu parakkeihin opiskelemaan?? Oi miten kaunista teillä on.. Ai niin se on kuule sellaista et tekee mitä tahansa niin aina ja joka kerta on niitä ihmisiä joiden vaan täytyy nurista ja taas toisilta saa iloistakin palautetta..se on kait sitäkin et omassa olossa on se paha olo niin sitten sellaisille ei kelpaa mikään. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle Anne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anja!
   Näin se on, että kaikki nykyään tehdään kiireellä ja sinnepäin. Joku vastaa yhdestä osioista, toinen toisesta. Vastaako joku kokonaisuudesta...

   Poista
 6. Kylläpä teillä on kaunista! Tuo valkoinen sopii mielestäni hyvin jouluun ja tähän pimeään vuodenaikaan. Jaksamista noiden vastoinkäymisten keskelle, ihan hyvä päätös jäädä töistä pois ettei oireet tuosta pahene. Aina niitä arvostelijoita riittää, kun joku vaivautuu jotain yrittämään. Älä lannistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maija!
   Minäkin pidän valkoisesta tosi paljon ja yritän haalia sitä meille koko ajan vähän lisää. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit