Luukku 15: Harmaansävyjä jouluun


Tänään on saatu ihastella erilaisia sinisen,harmaan ja valkoisen sävyjä ikkunasta. Nyt iltaa kohden luonto on satumaisen sininen.

Harmaan eri sävyt ovat löytäneet myös tiensä meidän olohuoneeseen.  Tuosta kettutyynystä tykkään sitten yli kaiken.♡ 
Samalla olen miettinyt mihinkähän tuon kiikun ahtaisi tänä jouluna,kun siinä se nököttää joulukuusen paikalla. Meillä on ollut joka vuosi aito luonnonkuusi. 
Se se on kuulkaa jännää hommaa se kuusen haku. Autolla ajetaan kilometritolkulla, puut vain vilisevät ikkunasta ohitse. Minä kommentoin jo monta kuusta nähneeni,mutta vauhti ja näkymä ikkunasta vaan vaihtuu. Sopivaa ei meinaa löytyä. Toispuoleinen,harva,huono latva...

Meillä on Armaani kanssa vähän eri käsitys joulukuusen vaatimuksista. Minusta se ei saa olla liian leveä,että oksat ulottuvat joka puolelle olohuonetta, Armaan mielestä juuri sellainen on hyvä. Minusta kuusi on hyvä,Armaan mielestä harva.
Joka joululle on silti kuusi löytynyt tähänkin pirttiin ihan sopuisasti. Eihän sitä nyt kannata kuusen takia mieltänsä pahoittaa. Ja sitä paitsi, kukas sen on määrännyt millainen kuusi oikeaoppisesti pitäisi olla.

Minä olen haaveillut myös valkoisesta kuusesta, mutta siitä emme varmaan pääse yhteisymmärrykseen ja onhan se kyllä niinkin,että kuitenkin haikailisin itsekin oikean kuusen perään. Olisihan se vallan toisenlainen joulu,jos jäisimme ilman kuusen kastelua,tippuvia neulasia ja niitä ulottuvia oksia. Ei kyllä se pitää olla oikea kuusi!


Jokos teillä on kuusen neulaset mielessä?

Peeäs,muistakaa jouluinen arvonta (Luukku 13)!

Kommentit

Suositut tekstit