Banoffee

Sain hyvältä ystävältäni kerran Banoffee-tortun ohjeen. 
175g kaurakeksejä
50g sulatettua rasvaa

Täyte: 2 banaania viipaleina
purkki persikkaa viipaleina
2dl kuohukermaa
½ prk maitorahkaa
ripaus sokeria

kondensoitu maito


Aloita keittämällä maito. Poista etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan. Laita vettä niin paljon, että purkki peittyy. Keitä 3h 4 asteella. Lisää vettä tarvittaessa. Purkki pitää olla koko ajan veden peitossa. Anna jäähtyä hieman ennen avaamista. Tee pohja keksimuruista ja rasvasta jääkaappiin odottamaan.
(Pohjaan voi käyttää mitä keksiä vaan.)
Jos sinulla ei ole vaakaa, katso keksipaketin kokonaispaino ja arvioi keksien lukumäärästä 175g. Se ei ole niin tarkkaa, itse laitoin ehkä n.10 digestive-keksiä.
 Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka. (Itse laitoin koko 2,5dl purkin Floraa ja 1 prk Tiramisurahkaa.)Kun olet keittänyt kondensoitua maitoa n.3h, anna jäähtyä hetki ja avaa varovasti.

Levitä purkissa oleva kinuski keksimurujen päälle.Paloittele haluamasi täytteet kinuskin päälle. Minä laitoin banaania ja persikoita.
Laitoin 2 banaania ja puolet persikkapurkista.Levitä lopuksi kermavaahtorahka päälle! Ja nauti!

Kerran kokeilin tehdä tortun banaanista ja kiwi-hedelmistä. Tuli todella raikas!
Joulun aikaan oli tarkoitus tehdä vastaava pipareista, puolukasta ja banaanista, mutta sitä en nyt vielä kuitenkaan ole kokeillut. Minusta tähän voi käyttää melkein mitä täytettä tahansa. 
Jos sinulla ei ole kondensoitua maitoa tai ei ole aikaa keittää, voit kokeilla esim. Valion paksua kinuskikastiketta (tosin makeampaa). 
Kondensoitua maitoa saa Prismasta, City-Marketista ja Halpa-Hallista, ainakin täältäpäin.
 Hinta 1-2e, jos en nyt ihan väärin muista. :)

Suosittelen kokeilemaan! Saat näyttävän, erittäin hyvän makuisen, mutta ei liian äkkimakeaa tarjottavaa. Puhuttavaa ainakin riittää kahvipöydässä! ;)

Ajatuksin, AnneKommentit

Suositut tekstit