Kodinhoitohuone


Kotimme suunnittellussa kodinhoitohuone oli ensimmäisen joukossa, mistä suunnittelu aloitettiin. Jos mahdollisuuksia olisi ollut enemmän, olisin halunnut siitä ehkä vieläkin isomman ja vaatehuoneen olisin sovittanut myös kodinhoitotilan yhteyteen, mutta niinkuin tiedätte, kompromisseja pitää aina tehdä.

Jos saat yhden, et voi saada toista ja toisinpäin. 
Muutenkin tila näyttää kaikinpuolin erilaiselta, mitä alunperin suunnittelin. Koneet piti olla yhden laatikon korkeammalla, niin että pyykkilaatikot olisivat olleet koneen alla. Mutta, kaappimyyjämme ei suostunut sellaiseen vaihtoehtoon, tai paremminkin ei luvannut takuuta rungon kestosta. Jälkeenpäin Asuntomessuilla huomasin, että samalta toimittajalta oli kyllä toimitettu vastaavia malleja ja aluksi se harmitti, mutta ei enää. Olen ratkaissut asian toisin!
Pesukoneita vastapäätä on pyörillä oleva kaapisto/laskutaso. Kaapissa on kaksi erittäin tilavaa pyykkikoria, mihin pyykkiä mahtuu yllin kyllin. Siitä ne on helppo työntää suoraan korista koneeseen. 
Halpa-Hallista ostin rottinkisen pyykkikorin 60-asteen pyykeille. Niitä kun tulee harvemmin ja liinavaatteet ja pyyhkeet vievät toisista pyykkikoreista aina ison tilan.Serafiinin rottinkikori pöydällä toimii puhtaan pyykin korina. Sillä voi myös kuljettaa koneesta pyykkiä kuivauskaappiin. Kahvat ovat todella tukevat.


Huone vastakkaiselta puolelta.
Serafiinin tuokuöljy hyllyllä antaa tilaan ylellistä tuoksua. Se on kyllä mukava, etenkin kun Calle Aukustin vessakin on samassa tilassa.
Ompelukoneen päälle olen ommellut paksusta kankaasta päällisen.Tilassa on ihanan iso ikkuna, minkä ääressä on mukava lajitella pyykkejä ja tehdä askareita. Tila on muutenkin valoisa ikkunan ja tiskialtaan vieressä olevan ulko-oven ansiosta. Ei taida näkyä missään kuvassa. 

Talouspaperi on päässyt Serafiinin sinkkisoikkoon, vieressä Serafiinin Marseille-saippualastut.

Olen ostanut Kukkakaupan Ale-korista monia vuosia sitten vihreät koristepullot. Aikansa ne palvelivat siinä virassaan, mutta nyt ne toimivat pyykinpesuaineen ja huuhteluaineen säilytyspulloina. Harmaa laatikko Halpa-Hallista (Jyskissä näytti olevan samantyylisiä), kylkeen olen liimannut kuumaliimalla sydämen.

Seiniä koristavat piristyksenä Martta Wendelinin taidekuvat vanhasta kalenterista. Tänne valitsin kesäaiheet  (eteisessä talvi- ja jouluaiheet). Samoin vihreä väri toistuu näistä ja pulloista, aivan kuin viereisen huoneen lime-matto ja torkkupeitto. Harmaassa kangaspussissa säilytän parittomia sukkia, mitkä aika ajoin löytävät parinsa. Pussi H&M:ltä.

Sukkanipsut löytyvät kätevästi laskutason päältä.
Serafiinin silitysvesi (tuoksuvesi) ja huonetuoksu vieresssä.


Valkoiset ja harmaat rottinkisydämet ovat "vieneet sydämeni!"

Mieheni sanoin; " Meillä on yksi matto, minkä hän puistelee..." :)Kodinhengetär Anne

Kommentit

Suositut tekstit