Tunne lukkosi-vapaudu tunteiden vallasta


http://www.tunnelukkosi.fi/

Ystäväni oli laittanut kyseisen linkin Facebook-sivuille ja hetken mietin, että hei... mikähän tää nyt taas on... mutta, tutustuin aiheeseen vähän paremmin...

Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Uhraatko omat tarpeesi? 

Miten niin tuntuu ihan omilta tuntemuksilta?

Luin lisää...

Tunnelukko on lapsuudessa ja nuoruudessa opittu tapa reagoida, kokea, tuntea, ajatella ja käyttäytyä. Kun tunnelukko nykypäivänä aktivoituu, meissä virittyy lapsuutemme tunteita, ja lukitumme tiedostamattamme toimimaan lapsuudessa opittujen selviytymismallien mukaisesti. Tunteemme eivät ole varsinainen ongelma, vaan se, miten ne pakottavat meidät toimimaan lapsuuden keinoin. Tunnelukot saavat meidät lapsenkaltaisesti välttelemään, antautumaan ja hyökkäämään kohtaamissamme tilanteissa. Nämä keinot ovat aikuisiällä haitallisia ja toimivat itseämme vastaan.

Niin... nyt alan ymmärtää itseäni...No, entäs sitten?

Ne saavat meidät uhrautumaan läheisissä ihmissuhteissamme, koska haluamme välttää syyllisyyttä, alistumaan vaativien ihmisen kanssa, koska pelkäämme ikäviä seuraamuksia tai mukautumaan ryhmätilanteissa, jottemme jäisi ulkopuoliseksi. Ne saavat meidät vaatimaan itseltämme kohtuuttomasti hyviä suorituksia tai välttelemään haasteisiin tarttumista epäonnistumisten pelossa. Ne saavat meidät ponnistelemaan aina uusien tavoitteiden kanssa niin ettemme koskaan saavuta mielenrauhaa. Tunnelukkojemme vuoksi koemme syyllisyyttä virheistämme ja murehdimme menneitä. Niiden vuoksi koemme itsemme epäonnistuneiksi, huonoiksi, tyhmiksi, itsekkäiksi ja tunnemme häpeää ja arvottomuutta, vaikka siihen ei ole tarvetta.

No, siinähän tuokin asia tuli sanottua, mitä olen joskus itsekseni miettinyt.


Tämä kaikki tapahtuu erityisesti silloin, kun emme tiedosta tunteitamme ja yritämme vain selvitä niistä. Emme vapaudu tunnelukoistamme taistelemalla tunteita vastaan tai niitä pakenemalla, vaan tietoisesti tunteemme kohtaamalla. Tämä kirja auttaa sinua matkalla kohtaamaan tunteesi ja menneisyytesi ja löytämään todellisen itsesi. Voimme vapautua tunnelukoistamme vain kun opimme tiedostamaan niitä ja niihin liittyviä tunteita.

Ote kirjasta Tunne lukkosi - vapaudu tunteiden vallasta


Kovasti oli kirjaa kehuttu, tuonhan voisi toden totta lainata kirjastosta, jos sitä oppisi hoksaamaan tätä omaa elämäänsä vähän paremmin. :)
Itse tein tuon alla olevan testin ja uskomatonta! Se oli kuin juuri minusta kerrottu.

http://www.tunnelukkosi.fi/testi.php

Käyppä sinäkin testaamassa, niin opit itsestäsi jotain enemmän! :)

Mukavan syksyistä päivää!

-Anne-

Kommentit

Suositut tekstit