Viikonlopun kuulumisia

Viikonloppu tuli ja meni... olen tässä miettinyt, että miten on mahdollista... Minulla oli viikon "loma" koulusta, olla vötkistelin, nukuin keskellä päivääkin ja ja... en saanut oikein mitään aikaiseksi... Loppuviikosta meinasi tulla jo kiire, mutta sitten ajattelin että pakkoko sitä taas on koko maailmaa saada aikaiseksi yhden viikon aikana... ja siis vain OLIN.
No, mutta, miten on mahdollista, että olen ollut tällä viikolla entistä väsyneempi?! 
Sitä on tieten liikkeellä, kun moni on sanonut nyt niin... 
Oletko sinä ollut väsynyt vai syksyistä energiaa täynnä?

No, jotain sentään sain aikaiseksi... Minähän olen aina haaveillut, että alkaisin tehdä erilaisia kakkuja ihan vain omaksi iloksi, mutta nyt asialle tuli ihan tilaustakin... tosin itse tarjouduin kakkumaakariksi! :)    Löysin Suklaapandan keittiössä-blogin  sivuilta mahtavan suklaisen kakun ohjeen.                                                                    Olen tehnyt siitä omaan blogiini vähän "tavallisemman" version omine kuvineen. Ohje lainattu Suklaapandan sivuilta.

MEHEVÄ SUKLAATÄYTEKAKKU VADELMA- JA SUKLAATÄYTTEELLÄ


Kakkupohja
 n. 1 dl kaakaojauhetta
 n. 2 dl tummaa muscovadosokeria
2½ dl vettä
125g pehmeää voita
 n. 1 3/4 dl sokeria
 n. 3½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa











Kannattaa ottaa kaikki tykötarpeet siihen pöydälle ja vaikka mitata jo valmiiksi... niin ei jää mikään ainakaan pois, kun on niin monta eri vaihetta... Minä en löytänyt Muldovaco-sokeria, joten otin riskin ja käytin tavallista hienoa sokeria ja onnistui silläkin! Muldovaco-sokerilla kakkuun saa ehkä "hienostuneemman" maun... luulisin...

Kaakku uuniin ja paistumaan 175 ja niin kauan, että taikinaa ei jää tikkuun...


Eikö oo komiat helemet! ;)


      Suklaatäyte
n. 1 dl  kaakaojauhetta
1 dl vettä
340g pehmeää voita
 n. 1 1/3 dl tomusokeria
450g tummaa suklaata paloina  (Minä käytin suklaana 1 levyn Pandan tummaa suklaata ja 1 levyn taloussuklaata).





Vadelmatäytteen teosta ei ole kuvaa, kun tuli "pari muuttujaa..." ;)

Vadelmakermatäyte:
2 dl kermaa
5 rkl vadelmahilloa
1 rkl tomusokeria, siivilöity

Nämä vaan kaikki sekoitettiin keskenään. 
Jäähdytin kakkupohjaa ja leikkasin 3 osaan. Pohja mureni vähän, mutta kun kaikki laittoi pakettiin, niin kyllä ne siellä pysyivät. Minun kakusta tuli vähän korkeahko eikä se meinannut pysyä täytteiden kera pystyssä. Keksin laittaa ympärille irtopohjavuoan "reunaosan." Näin kakku vietti jääkaapissa seuraavaan päivään. 
Kakku kannattaa ottaa hyvissä ajoin pois jääkaapista, että täytteet ehtivät pehmentyä ennen tarjolle laittoa.

Kuorrutin kakun nopeasti kermavaahdolla Marianne-rakeiden kera!
Nam!


Kakku oli maukasta ja aika imelätä, mutta jos olet suklaan ja kakkujen ystävä, voin suositella kakkua lämpimästi. Monista vaiheista huolimatta, kakku ei ole vaikea tehdä. :)

Käy lukemassa ohje kokonaisuudessaan Suklaapandan keittiössä-blogista!
Siellä on todella taitava kakkutaiteilija!

Suussa sulavaa Syyskuuta toivotellen, Anne


2 kommenttia:

  1. Voi nam nam :) Et tarttis päiväkahavi-seuraa?

    Joo välillä väsyttää ja tuntuu, että vois nukkua päivälläki (hihii, mitähän asiakkaat sanos ko ottasin tirsat tuolla sivustavejettävässä :) ) ja toisena päivänä kaikki, jalat ja pää toimii vähän turhankin hyvin. Pimmeys lissääntyy, ja sehän vaikuttaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että kyllä se tämä pimeys ja kylmyys heti vaikuttavat kroppaan. Kahviseura on tietenkin tervetullutta! ;)

      Poista

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!