Elämyksien päivä

Päivä on kääntynyt iltaan ja oikeastaan yön kähmään jo. Tämä päivä on ollut elämyksiä täynnä;tutustuin hirven sydämeen,sain migreenikohtauksen ja kärsin. Muutaman tunnin unien ja lääkityksen jälkeen päädyin nuorisolle kuskiksi ja täysi-ikäiseksi valvojaksi elokuviin.

Mietin siellä harvana aikuisena istuessani,että miksiköhän ikärajoja ilmoitellaan,jos katsomaan pääsee kuka tahansa? Onkohan se isommissa kaupungeissa tarkempaa? Tiedättekö?

Mutta,yhdestä asiasta olin siellä toosi ylpeä! Yksi 12-vuotias tyttö oli tullut isänsä kanssa ja voin kertoa,että isä ei ollut ihan nuori. Ihan huippua! Siinä näki,että tytär oli niin ylpeä isästään ja näin jo silmissä tämän nuoren naisen menestyvän elämässään. Hänestä huokui jotain aitoa lapsen elämää,mutta kuitenkin jotain niin kaunista ja naisellista! En tuntenut heitä,mutta muutaman sanan vaihdolla huomasin tämän.

Ja tottakai myös oma nuorisoporukkani toimi mallikkaasti! Ja voin kertoa,että minun käsitys tämän päivän nuorisoelokuvista on kalkkisajalta... Minua pelotti varmasti eniten! :-)

Mutta,nyt nukkumaan. Huomenna alkaa huushollin siivous ja joulujutut jatkuu! Ja minulla viikon vapaa! Jipii!

Jos jouluiset ihanuudet kiinnostaa,minä bongasin niitä  mm. my sweet home-blogista ja puuhkapellosta! Käy kurkkaamassa!

Talvista viikonloppua,ystävät!


P.S. Jos linjoilla on muita migreenistä kärsiviä,olisi mukava kuulla teidän ajatuksia. Onko lääkkeitä,miten alkaa,jatkuu jne.
Itselläni on lääkitys,mutta näin voimakkaana kohtaus ei ole tullut moneen vuoteen ja lääkkeet oli tietenkin apteekissa.

-Anne-

Kommentit

 1. Täällä yksi lapsuudesta lähtien kärsinyt migreeni-tapaus.
  Millasia lääkkeitä sulla on käytössä?
  itse otan kohtaukseen sumatriptania ja naprometinia....auttaa jos ottaa hyvissä ajoin.joskus oli ennalta ehkäsevää lääkettä jonka nimeä en muista.sitä piti ottaa joka päivä,mutta nyt en käytä enään .normi päänsärkyyn otan 1g panadolin tai panacodin,muut ei auta. kerran vuodessa tulee sellanen "vuosisadan" jysäri...en pääse sängystä ylös,oksennus lentää ja kaikki valot ja äänet pahentaa oireita...ja siihen ei auta mitkään lääkkeet.....alkaa yleensä aamuyöstä...=((( mutta tämän kans on oppinut elämään vaikka inhottava sairaus onkin... tsemppiä sulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on käytössä Migard-migreenilääke. Paracetamolia en voi käyttää, koska olen sille allerginen. Buranaa käytän aluksi, mutta kun kiputuntemukset lisääntyvät ja alkavat muuttua migreeniksi, ei Buranasta ole mitään hyötyä. Joskus otan Migardin ja buranan yhtäaikaa ja unta palloon, niin se yleensä auttaa. Lääke vaan pitää saada otettua ajoissa. Minulla tulee yleensä ennakko-oireita muutaman päivän ajan, mutta nyt en hoksannut niitä ollenkaan kuin vasta jälkeenpäin. Ihmeellinen uupumus, makeanhimo aina edellisenä päivänä -suklaa... äänet ja hajut tulivat esille voimakkaasti. Joskus jos hartiat on oikein jumissa, niin ei oikein tiedä, kumpaa se on.

   Poista
 2. Voivoi, migreeni on kauheeta...mulla ei auta muu kun olla pimiässä makkuullaan...Varsinaiset migreenilääkkeet oon jättäny pois, koska ne oksettaa mua. Normi särkylääkkeillä koitan työpäivänä pärjätä. Mulla alkaa monesti vuosisadan migreeni jostain hajusta( toisten mielestä tuoksusta). Joten vältän kaikkea keinotekoista "tuoksua" ja ruokakaupan pesuainehyllyä.
  Sää oot kyllä ihana ko kuskaat ja valavot niitä "nuoria" <3
  Jos intua riittää, tuu meillekki tekkeen Joulusiivoa ;)
  Mukavata Lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitäpä sitä täti ei tekisi lasten puolesta. :D
   Tuo migreeni on kyllä inhottava.

   Poista
 3. Oletpas ollut reipas, kun olet kuskaillut nuorisoa ja vielä valvonutkin, mahtavaa!! Hui, tuo migreeni kuulostaa kyllä kamalalta, onneksi selätit sen! Tsemppiä joulusiivoukseen ja mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 4. Migreeniin on estolääkitys ja lisänä käytän kohtauslääkettä tarvittaessa. Estolääkityksen sain vasta kolmisen vuotta sitten, vaikka migreeniä on ollut n. 25 vuotta. Tämä on auttanut todella paljon. Voimakkaat hajut, vilkkuvat valot, alkoholi, joskus saunakin, ym. aiheuttavat migreeniä minulla. Mutta tosiaan tuon estolääkityksen jälkeen ovat vähentyneet huomattavasti.
  Oikein mukavaa vapaa viikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös migreeniä on ollut lapsesta saakka, lapsena oli joku lääkitys vähän aikaan, mitä en kyllä muista. Muistan vain, että pää oli todella kipeä viikon ajan ja sitten sain lääkityksen. Sen jälkeen pääkipua hoidettiin niskajännityksellä ja kaikella muulla. Enkä oikein itsekään tajunnut, että se olisi migreeniä, kuin vasta myöhäisemmällä iällä, kun tuli enemmän tietoa. Minäkin sain 3 vuotta sitten tuon Migard-lääkityksen, kun sain voimakkaan kohtauksen ja menin sen vuoksi lääkäriin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit