Täällä ollaan!

Hei pitkästä aikaa!
Niinpä vierähti toista viikkoa, ettei tullunna mitään asiaa, vaikka monenlaista tapahtumaa on kyllä ollut. Tässäpä teille vähän aiheita kuvina... 
Kaikkihan alkoi tästä! 
Voimat romahti, liikuntainnostus keskeytyi, nokka oli kipiänä niistämisestä ja yskiä sai yötä päivää ja pastilleja meni... mutta, ei en lannistunut. Väliaikaista kaikki on vaan... sanoi Tauno Palokin aikanaan.
Sain vanhustyön harjoittelun päätökseen hyvin tuloksin ja olin tietenkin niiiin suu messingillä! ;)
Ja kyllä minä siitä työstä tykkään, eipä sitä voi kieltääkään.


Sitten tuli vieraita kera ihanan kimpun ja herkkujen! Kiitos niistä!
Kylläpä se olikin taas mukavaa, kun joku käy. On ollut niin hiljaista pitkän aikaa...


Sitten minulla oli lomaviikko, jolloin nukuin pitkään, parantelin flunssaa, tein opiskelutehtäviä ja... möpleerasin!Kyllä minä taidan sittenkin tykätä tuosta meidän hämyisestä makkarista, kun saa siihen oikeat värit jonkinlainen FengShui pääsee valloilleen...Eikös olekin tuo taulu aika metka! Olen ostanut sen monta vuotta sitten ja välillä se on ollut seinällä, välillä piilossa. Siinä on vaan sitä jotain.


 Callen tuolitkin on taas järjestyksessä ja hyvin niissä näyttää nukuttavan siitä huolimatta.
Kynttilöitä on mennyt näinä viikkoina, paljon!
Tämä pimeys! Missä olet aurinko ja valo?!Olohuoneeseen on tullut vaaleutta, rauhallisuutta ja harmoniaa. Limeä vain pieninä pisaroina. Lehmäkangas sai väistyä nyt talven tieltä ja mennä kesälaitumia odottamaan... 


Ja sitten EkoPirkon sisustusvinkit edullisesti!
-laita vaalea viltti sohvan selkänojalle - näin saat heti vaaleamman ja uudistuneemman sohvan.
-Laita sohvalle isoja tyynyjä, näin pikkutyynyt eivät mene linttaan eikä niillä tarvitse vuorata koko sohvaa.
-Osta Dylon-pesukoneväriä. Laita ainakin 6 pellavaverhoa, 2 tyynyliinaa ja 1 pellavakappa koneeseen kera suolan (en mitannut, laitoin summassa) ja väripulverin. 
Kokeile riskillä, miten värjäys onnistuu 30 asteen pesussa (kesto 20min)- ohjeessa luki 40 astetta... no, kävi miten kävi... ja huomaa onnistuneesi!
-Nyt sinulla on ruskeat verhot harmaiden sijasta. Keltaiset tyynyliinasi ovat muuttuneet kauniin vaalean ruskeiksi ja olet taas yhtä elämystä rikkaampi!

-Rahaa meni 8.90e (Dylon) ja muut värkit omasta kaapista. 
Ja näin sinulla on taas uusi olohuone ja parempi mieli!


    -Nosta pellavaverhot puoli kosteina suoraan ikkunaan. Näin saat pellavamaisen rypytyksen omasta takaa ja säästyt turhalta silitykseltä. (Käytin verhoja kevyesti kuivausrummussa.)
-Voit nostaa myös pitsiverhot verhotangon yläpuolelle,näin valo (missä sitä on?) pääsee kauniisti sisälle ja tila vaikuttaa paljon ylellisemmältä!

                                                       
                                                                           Oho!
Ja sitten herkutteluhetkiin!
Täällä on vietetty niin Isänpäivää kuin PartyLite-kutsujakin. 
Kiitos vieraille käynnistä! Minä tein omalle isälle Isänpäivälahjaksi tuoretta pullaa. :)
Minusta näytti että pulla oli paljon mieluisampaa kuin jokin tavara. 


Viikkoon mahtui myös paljon nauruakin kera Ismo Leikolan! Olipahan vaan taas hyvät jutut, että sai vesissä silmin nauraa!


Ja sitten tämä murheenkryyni eli maitohammas.
Niin, niitähän minulla on vielä 4 kappaletta tai oikeastaan enää 3 ja murunen...
No, joku nyt ihmettelee miten sen on mahdollista. On se!
On ihmisiä, joilla on aikuisena, jopa koko eliniän pysyviä maitohampaita tai niin kauan pysyviä, kunnes lähtevät, jos lähtevät. Tilalle jää kuitenkin aukko, eikä rautahammasta... hampaanhan siihen kyllä saa, jos on valmis pulittamaan yli 1000e.

No, minähän kävin sitten viime viikolla poistattamassa tätä yhtä murusta, josta oli enää jäljellä vain osa, koska se oli jo niin haurastunut ja kulunut vuosien saatossa. Mutta, hammaspa olikin sitä mieltä, että minähän en täältä lähdekään. Eli se on siellä edelleen... mutta, hammas ei osannut ajatella, että minun pitäisi tehdä muitakin hommia, kuin murehtia hampaan kohtaloa ja sitä miksi se juilii tuolla suussa. Hammas päätti vähän muistutella vielä minua, että ei minua niin vain vedetäkään pois... tässä on nyt sitten mennyt buranaa yksi jos toinenkin, kera antibiootin. Kylmäkalle on ollut myös hyvä kaveri. Tänä aamuna sitten riitti. Marssin takaisin hammaslääkäriin, missä aina ystävällinen hammaslääkäri otti minut heti ylimääräisenä vastaan. Laittoi puudutusta ja laittoi jotain äärimmäisen pahanmakuista hoitavaa ainetta ja... ainakin toistaiseksi kipu on vähempänä. 
Hammas leikataan parin viikon päästä ja sekös minua jännittää, kun ei ole moista toimenpidettä aikaisemmin tehty. 
Kun löysin tämän Gunilla Worden kirjan " Sanna hammaslääkärissä" tulin heti rauhalliselle ja levolliselle mielelle. Kumma juttu, lapsena nämä kirjat olivat lempikirjojani ja sama vaikutus on edelleen. :)

Jos jollakulla on kokemusta näistä hammasasioista tai mistä tahansa muustakin, olisi mukava vaihtaa kuulumisia. :)

-Hampaankolosta Anne-

Kommentit

 1. Niin kaunista ja hurjasti oot jaksanut kaikkea touhuta, sairastelusta huolimatta! Pssssssssssst mullakin on vielä maitohampaita 3 kpl, eikä mulla ole koskaan ollut reikiä :D Pari on murentunut ajan saatossa, mutta onneksi ihan kivuttomasti.
  Toivottavasti jaksat piipahtaa ennen joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on kyllä ollut hyvät hampaat ja hyvä hoito. :)
   Kyllä minä tulen käymään!

   Poista
 2. Täällä ollaan vastavierailulla :) ja ihanalta näyttää ja kivasti kirjoitat. Olet ollut kyllä ahkera, vaikka olet ollu kipeä. Jään lukijaksesi :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kirjoitit! Ajatukset lämmittävät sydäntäni!

Suositut tekstit